1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Kadjar dobio novi motor
Restilizovani Kadjar dobio novi motor
13

Restilizovani Kadjar dobio novi motor

833
13
Podelite sa prijateljima:

Renault Kadjar restilizovan po svim pitanjima.

SUV model francuske marke za 2019. je proteklih meseci bio poprilično u žiži zbivanja, a sada je i zvanično predstavljen. Doduše, nije „krcat“ inovacijama u odnosu na prethodnika, ali je dobio sasvim korektna unapređenja.

S vizuelnog aspekta, Kadjar i dalje poseduje karakterističan „C“ LED potpis, ali su sada LED pokazivači pravca integrisani u dnevna svetla. U višim paketima opreme se dobijaju standardna, redizajnirana svetla za maglu, koja troše šest puta manje električne energije u odnosu na konvencionalne halogene jedinice. Redizajnirani su naravno i odbojnici, uz primenu dodatnih hrom detalja, dok eksterijerne promene zaokružuju novi naplaci, od 17, 18, i 19 cola.

Najznačajnije unapređenje „ispod lima“ dolazi u vidu novog Renaultovog 1,3-litarskog turbo benzinca. Razvijen u kooperaciji s Daimlerom, ovaj motor poseduje filter čađi, koji uništava čestice u izduvnim gasovima tako što ih hvata u mikroporoznu strukturu u vidu pčelinjeg saća, koja se automatski regeneriše u redovnim intervalima. Nova TCe jedinica će biti dostupna u verzijama sa 140 i 160 ks, sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem s dvostrukom spojnicom.

Dizel „ekipa“ je takođe unapređena, tako da sada poseduje SCR sistem, selektivne katalitičke redukcije. Restilizovani Kadjar će moći da se poruči sa Blue dCi 115 i Blue dCi 150, naravno sa 115 odnosno 150 ks. U zavisnosti od motora, izbor menjača se svodi na manuelnu i EDC jedinicu, kako u 4×2 tako i 4×4 konfiguraciji.

Kadjar je dobio i par unapređenja i kada je o enterijeru reč. Potpuno je redizajnirana centralna konzola, koja sada ugošćuje novi i elegantniji displej info-zabavnog sistema. Ispod njega su restilizovane kontrolne jedinice klima uređaja. Renault je saopštio da je upotrebio nove, kvalitetnije materijale u kabinskom prostoru, koji su između ostalog primenjeni na okvirima ventilacionih otvora, ručkama vrata i tapacirungu vrata.

 

(833)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Naduvali su 1,5 dci i izduvali jači 1,6 dci a istovremeno se na njihove gasove pop*šali?

Dušan

1.6 dCi je otišo u istoriju. To je 1.75 Blue dCi.

Rajko

Ima li negde nekih specifiakcija za taj 1,75 dizel ?

Dušan

Ima na Renaultovom sajtu za medije, ali nisu baš potpune. Zna se da je izveden iz 1.6 dCi produženjem hoda klipa i razvija 340 Nm pri 1750 rpm.

Renault Terminator

Hoce li biti sta jace iz tog 1.75 dCi,biturbo npr od 200 konja i vise? Tako nesto odavno treba Renaultu..

Dušan

Za sada ne. U većim modelima će se nuditi 2.0 Blue dCi sa 160 i 200 ks.

Renault Terminator

Znaci vraca se nama dobri 2.0 dCi?
Taj moze onda pucati i preko 200ks…

moron

Ko bi rekao da će 1,6 dci tako kratko živeti.

Mad Max

Bilo je glupo imati u ponudi 1,5 i1,6 dizel….
Logično je bilo da će jedan biti izbačen. Kad je rađen 1,6, ideja je bila da radni vek okonča1,5.
Ali 1,5 uz neke sitne dorade i izmene pratećih sklopova, postao jedan od najpouzdanijih agregata sa najmanjom potrošnjim, uz minimalnu cenu koštanja samog agregata.
Pri tome je Renaultu nedostajao jači agregat.
Mislim da je kubikažom 1,8 najbolje rešenje za D segment, manje i srednje SUV, a kao jači agregat u C segmentu. Treba očekivati ovaj agregat u mah snazi do 200 ks

Dušan

Bila je tada ideja da na mesto 1.5 dCi dođe 1.2 dCi kodnog naziva D9F, ali je Reno ubrzo shvatio da je ta zapremina premala. Danas se mnogi automobilski stručnjaci slažu da ne vredi praviti dizel ispod 1500 kubika, pogotovo zbog novog načina testiranja emisije gasova.

Rajko

Da li su na 1,6 dci na kraju rešili problem sa istegnutim lancem jer je u početku i kod nas bilo slučajeva potrebe prevremene zamene pri veoma malim kilometražama? I šta ima novi dci 150? Lanac ili kaiš?

Mad Max

Ja nisam čuo da je 1,6 DCI imao problem sa lancem i španerima. To je rezervisano za VW, BMW i slične „premijum“ mašine

moron

Ili je sajt francuskog renoa malo „u rekonstrukciji“ (pa ima i starih (neobrisanih) i novih (tek napisanih) podataka), ili je ponuda neverovatno proširena, ali, tamo trenutno (zavisno od modela vozila), navodno postoje „u ponudi“:
– 1,5 motor kao DCI 110 i Blue DCI 115;
– 1,6 motor DCI od 160 ks, kao i novi
– 1,75 kao Blue DCI 120 i Blue DCI 150.
Pre će biti da im sajt još uvek „nije usaglašen/završen“.