1. Home
  2. Vesti
  3. Niko u Australiji nije zainteresovan za Hondu NSX
Niko u Australiji nije zainteresovan za Hondu NSX
1

Niko u Australiji nije zainteresovan za Hondu NSX

5.24K
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka objavila je da od naredne godine ovaj model više neće biti u ponudi u Australiji. 

Zbog restruktuiranja poslovanja u Australiji, Honda je rešila da se odrekne automobila koja ne donose željene prodajne rezultate. Pored modela Jazz i City, na spisku za „odstrel“ nalazi se i superautomobil NSX.

NSX je naziv koji ima dugu tradiciju kod Honde, i relativno je mlad model s obzirom na to da se pojavio na tržištu 2016. godine. Iako je ponudio hibridnu tehnologiju i odlične performanse, NSX ipak nije našao svoje mesto u srcima Australijanaca. Tako je prethodne godine u ovoj zemlji isporučeno svega tri primerka, a u dosadašnjem delu ove godine nijedan!

Sa tim u vidu, Honda je rešila da preseče i izbaci NSX iz ponude u zemlji kengura. „NSX više nije moguće naručiti u Australiji“, stoji u kratkom saopštenju koju su istakli predstavnici japanske marke. Uopšte, teško da će NSX druge generacije dostići prodajne rezultate koje je imala prva iteracija, koja već sada ima status klasika.

Podsetimo, aktuelni NSX koristi hibridni pogonski sklop koji kombinuje 3,5-litarski V6 twin-turbo agregat i tri elektromotora. Vozaču je ukupno na raspolaganju 573 ks, što omogućava i veliku maksimalnu brzinu od 307 km/h. Ipak, zbog korišćenja hibridne tehnologije NSX ne može se pohvaliti malom masom (1.780 kg).

Honda navodno planira da uskoro izbaci još performantniju varijantu, NSX Type R, i spominje se da bi ovaj model mogao da raspolaže sa više od 640 ks.

AutoRepublika 

(5239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Za te pare se kupi avion, recimo Vulcanair V1.0, brzina 235 km/h, ali konstantno i poprijeko, nema policije, prelijećeš granice (kod nas, u Australijai ih nema), 4 osobe… 17 l benzina na 100 poprijekih kilometara, što mu dođe isto kao i auto (koje ide okolo)…