1. Home
  2. Vesti
  3. Rang lista: VW Golf je ponovo najtraženiji automobil u Nemačkoj
Rang lista: VW Golf je ponovo najtraženiji automobil u Nemačkoj
0

Rang lista: VW Golf je ponovo najtraženiji automobil u Nemačkoj

2.55K
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom protekle godine je prodaja novih putničkih automobila na ovom tržištu pala za 19,1% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Isporučeno je 2.917.678 vozila, što je najmanja cifra u poslednjih deset godina, a ako pogledamo listu videćemo da se nije mnogo toga izmenilo i da smo od većine od njih i očekivali takve rezultate, odnosno niije bilo iznenađenja.

Ali, ono što svakako jeste zanimljivo jeste to da se „Švabe“ još uvek protive prelasku na krosovere, iako je na ostalim tržištima takav trend odavno dominantan.


Kao što se i moglo predpostaviti, viđena je velika dominacija Volkswagena i njegovi modeli su zauzeli pet od deset pozicija na listi, uključujući prve tri. Tradicionalni bestseler Volkswagen Golf je u potpunosti dominirao i nadmašio najbližeg rivala sa dvostruko boljim rezultatima.

Ali, istovremeno je potrebno reći da je čuveni heč izgubio oko 75.000 mušterija u poslednje dve godine. Pa ipak, najveći nemački proizvođač vozila svakako nema razloga za nezadovoljstvo pošto se krosover T-Roc po prvi put probio u deset najprodavanijih, a poznati model Tiguan je osvojio bronzu.

Među deset najpopularijih samo jedan nije domaći i to Fiat Ducato na desetoj poziciji. Naravno, Škodu Octaviju možemo računati kao nemački proizvod pošto je deo Volkswagenove grupacije. Poseban je kuriozitet to što je jedini premijum automobil na listi BMW Serije 3 i što je on isporučen na više adresa od znatno pristupačnijeg heča s oznakom VW Polo.

Iako su bila očekivanja da će više vozila zabeležiti pad prodaje zbog epidemije virusa korone, zapravo četiri automobila su pronašla više kupaca u 2020. godini nego godinu dana ranije.


U svakom slučaju, ovo su najprodavaniji automobili u Nemačkoj 2020. godini:
1. Volkswagen Golf 136.324
2. Volkswagen Passat 60.904
3. Volkswagen Tiguan 60.380
4. Ford Focus 53.378
5. Škoda Octavia 53.302
6. Opel Corsa 53.199
7. Volkswagen T-Roc 50.822
8. BMW Serije 3 47.273
9. Volkswagen Polo 46.174
10. Fiat Ducato 44.312

AutoRepublika

(2545)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments