1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda i dalje sanja o modelu s rotacionim motorom
Mazda i dalje sanja o modelu s rotacionim motorom
0

Mazda i dalje sanja o modelu s rotacionim motorom

341
0
Podelite sa prijateljima:

I do sada smo znali da treba da čekamo, ali ključno pitanje je dokle?

Nove informacije dolaze od šefa Mazde, Akire Marumotoa, u intervjuu datom za ANE, gde on navodi da se glavni problem odnosi na ciljanu emisiju marke u Evropi. Čini se da japanskoj kompaniji ponestaje vremena u nastojanju da snizi svoj CO2 otisak, a sve nade se polažu na SkyActiv-X motor, koji se našao u novoj generaciji Mazde3.

Ipak, pored problema s izduvnim gasovima, Marumoto nas je podsetio i na popularni rotacioni motor. Po njemu, kompanija je nastavila razvoj popularnog „Wankela“ čak i nakon prekida proizvodnje RX-8. On je naravno potvrdio primenu ovog agregata kao produžavača autonomije za električne automobile, a model tog tipa bi trebalo da bude lansiran ove godine, mada do sada nismo čuli ništa o njemu.

Ove reči gospodina Marumotoa su prilično interesantne, bar za ljubitelje rotacionih motora: „Mi u Mazdi svi sanjamo da jednog dana kreiramo vozilo pogonjeno rotacionim motorom. Međutim, s obzirom na sve ono što moramo da uradimo, taj san je trenutno u drugom planu, tako da nemamo određeni vremenski okvir.“

Ovo nije prvi put da je šef Mazde potvrdio da u kompaniji nisu zaboravili na rotacioni motor. Međutim, šteta je što se do sada nije ništa konkretno uradilo, mada nada umire poslednja.

AutoRepublika

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments