1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan izlazi iz C segmenta u Evropi i Rusiji
Nissan izlazi iz C segmenta u Evropi i Rusiji
2

Nissan izlazi iz C segmenta u Evropi i Rusiji

338
2
Podelite sa prijateljima:

Nissan odustaje od prodaje dva kompaktna modela na evropskom i ruskom tržištu. Japanska marka želi da se fokusira na SUV segment.

Proizvodnja Pulsara je obustavljena u julu u Evropi, a Almera sedan će takođe prestati da se proizvodi u Rusiji u toku godine.

Ova odluka je donesena kao odgovor „rapidno rastućem prelasku evropskih kupaca sa tradicionalnih automobilskih segmenata na krosovere“. Slična priča je i sa Rusijom, javljaju iz Nissana, a jedini model kojeg će marka prodavati u Evropi, a da nije krosover, biće električni Leaf.

Pulsar je lansiran 2014., kao Nissanov pulen koji je trebalo da se stavi naspram velikih igrača u klasi, kao što su VW Golf, Ford Focus, Renault Megane, Peugeot 308.., kao i da popuni rupu u Nissanovoj evropskoj gami, koja egzistira još od 2006. godine, kada je završena proizvodnja prvobitne Almere. Nissan je predvideo godišnju prodaju Pulsara na „Starom kontinentu“ od 64.000 primeraka. Međutim, prošle godine je prodata samo 25.221 jedinica, kažu podaci JATO Dynamicsa. Inače, Pulsar se proizvodio u Nissanovoj fabrici u Barseloni.

Što se Almere sedan tiče, ona je ekskluzivno vezana za rusko tržište a lansirana je 2013. godine. Neko vreme je bila Nissanov bestseler u najvećoj zemlji na svetu, dostigavši brojku od 46.225 prodatih primeraka 2014.

Tokom avgusta, najprodavaniji Nissanov model u Rusiji je bio X-Trail sa prodajom od 14.103 jedinice, a odmah iza njega se našao manji Qashqai. Na taj način će se Nissanovo prisustvo u Rusiji svesti na SUV/krosover model, izuzev GT-R, koji se uvozi. Renault grupa kaže da se trenutno rusko tržište čak 40 odsto odnosi na SUV vozila.

Almera se proizvodi u Renaultovoj AvtoVAZk fabrici u Toljatiju u regionu Samara, pored Renaultovih i Ladinih modela.

Japanska marka je u prvih osam meseci povećala prodaju u Rusiji za sedam odsto.

 

(338)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Priznajem da u salon nissana ne ulazim baš svaki dan, ali, često prodjem pored jednog ( i uvek pogledam kakva je unutra „postavka“ ). I mada smo mogli čak i nedavno čitati ( npr. na B92 ) test Pulsara, ja ne pamtim da sam ga ikada video u salonu. Ili na sajtu nissan-a, u zvaničnim cenovnicima. Nema. Pa moža i ne čudi što je i na ulicama bio veoma redak (iako smo u testovima mogli da čitamo da mu je cena jako povoljna). A oni ga kao tek sada formalno povlače iz ponude? On je po meni „davno sahranjen“. Skoro… Pročitaj više »

MaPe

Da ne bude kao sa mnogim modelima japanskih proizvodjaca, cim su otisli iz Evrope, preporodili su se, primer Accord, u 2017. drugi najprodavaniji na svetu, u svom segmentu!