1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda CX-3 u narednoj generaciji donosi značajne promene
Mazda CX-3 u narednoj generaciji donosi značajne promene
0

Mazda CX-3 u narednoj generaciji donosi značajne promene

229
0
Podelite sa prijateljima:

Restilizovana Mazda CX-3 je predstavljena u martu 2018. godine, a ovom prilikom japanski proizvođač objavljuje neke detalje koji bi trebalo da oblikuju naša očekivanja od nove generacije potkompaktnog krosover modela, čija bi premijera trebalo da se dogodi već 2020. godine.

Nova Mazda CX-3 , čiju smo aktuelnu generaciju testirali, bi trebalo da počiva na, takođe novoj SkyActiv II platformi, što će omogućiti prirast u gabaritima novajlije, a čime bi se po dimenzijama znatno približila Toyotinom predstavniku iz segmenta, modelu C-HR. Samim tim, unutrašnjost krosovera bi postala komfornija. Najavljuju se i preoblikovana sedišta, kao i instrumentacioni panel čiji dizajn je nanovo razvijen.

Preseljenje malog krosovera na novu platformu podrazumeva i (nepopularan) potez prelaska na torzionu osovinu umesto sadašnjeg savremenijeg rešenja za ogibljenje na zadnjoj osovini, a koje je na aktuelnom modelu u multilink postavci.

„Torziona osovina je mnogo bolje rešenje od multilinka, u smislu nižeg nivoa buke koji se u kabinu prenosi sa puta. Iz tog razloga smo se opredelili da usrećimo kupce na ovaj način. Po ovom pitanju, dobili smo značajan broj kritika i od specijalizovanih medija,“ izjavio je direktor odeljenja za istraživanje i razvoj u okviru Mazde, Kijoši Fudživara za australijski GoAuto.

Pored nove platforme, CX-3 će u sledećoj iteraciji dobiti i novu paletu agregata koju Mazda naziva SkyActiv-X porodica. Primena pogonskih sklopova iz ove familije predstavljaće prvu komercijalnu primenu HCCI tehnologije kod Mazdinog krosovera.

Primena ovog tehnološkog rešenja će omogućiti novom dvolitarskom agregatu da isporučuje 138 kilovata uz 230 njutn metara obrtnog momenta.

Novi motor će debitovati u naredoj generaciji kompaktnog modela Mazda3, koji će premijerno biti prikazan za dva meseca na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Rival VW Golfa će preuzeti dizajnerske detalje sa Kai koncepta, koji je oduševio svetsku publiku. Prodaja nove Mazde3 počinje sledeće godine.

 

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments