1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes EQA dobio nove varijante
Mercedes EQA dobio nove varijante
1

Mercedes EQA dobio nove varijante

127
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je obogatio portfolio električnog modela EQA sa verzijama 300 i 350 4Matic. 

Na debiju EQA je bio dostupan sa samo jednim pogonskim sklopom koji nosi oznaku „250“. Reč je o jednom elektromotoru snage 190 ks koji pogoni ovaj automobil, a Mercedes je tada najavio da će ubrzo stići i druge opcije. Sada su predstavljeni dodaci 300 i 350, i oba izdanka su uparena sa 4Matic tehnologijom, odnosno nude pogon na sve točkove.

Tako EQA 300 raspolaže sa dva elektromotora, jedan napred i drugi pozadi, koji kumulativno isporučuju 228 ks i 390 Nm. Maksimalna brzina ostaje 160 km/h, dok se ubrzanje do „stotke“ završava za 7,7 s. Tu je i EQA 350, koji omogućava daleko bolje performanse jer ima i više i snage.

Potonje izdanje takođe za pogon koristi dva elektromotora, no oni dostavljaju 292 ks i 520 Nm, što pruža mogućnost obavljanja sprinta do 100 km/h za samo 6 sekundi!

Kapacitet baterije je ostao isti i iznosi 66,5 kWh. Potrošnja je manje-više slična onome što fabrika navodi za EQA 250 i iznosi između 17,5 i 18,5 kWh za pređenih 100 km. Mercedes navodi da je domet varijante EQA 350 oko 425 km.

Naravno, kako to obično ide sa električnim automobilima cena je paprena. Tako recimo Mercedes EQA 350 u Francuskoj u AMG Line trimu staje čitavih 59.200 evra. No, ta cena je za kupca malo niža, odnosno za 3.000 evra niža, jer sa toliko novca francuska vlada subvencioniše kupovinu električnih četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Od Mercedesa smo navikli premijum cijene, ali sa cijenama ovih elektricnih vozila premasili su sami sebe…..necuveno.