1. Home
  2. Vesti
  3. Bugari besni na VW ali ih teši najavljena gradnja fabrike Hyundaija
Bugari besni na VW ali ih teši najavljena gradnja fabrike Hyundaija
3

Bugari besni na VW ali ih teši najavljena gradnja fabrike Hyundaija

678
3
Podelite sa prijateljima:

Bugarska, kao članica Evropske unije, reagovala je sa velikom dozom razočarenja zbog odluke rukovodstva Volkswagen grupe da fabriku za proizvodnju par stotina hiljada vozila godišnje izgradi u blizini Izmira. Reakcija je usledila već nakon objavljivanja vesti da je nemačka kompanija registrovala novu ćerka-firmu u Turskoj, i uplatila osnivači kapital.

„Borba s Turskom za afirmativnu odluku Volkswagena u pogledu lokacije za gradnju nove fabrike bila je potpuno neravnopravna,“ izjavio je bivši bugarski predsednik Rosen Plevnelijev, sadašnji počasni predsednika nacionalne asocijacije automobilske industrije, pre nekoliko dana.

„Turska ni na koji način nije usaglasila svoju ekonomiju i pravni okvir s poslovanjem na „zajedničkom tržištu“, ogorčen je Plevnelijev, zaključuje se iz izveštaja bugarskog državnog radija.

Bugarska je ponudila Volkswagenu sve ono što se proizvođaču može dati, pod uslovima koje propisuje EU regulativa, rekao je Plevnelijevna industrijskom forumu održanom u Plovdivu. Bugarska, koja se graniči sa Turskom je bila najavljivana kao jedina preostala država koja je ostala u ovoj „VW trci“ sa Turskom.

Međutim, razloga za tugu i nezadovoljstvo nema previše. Da li će na fabričkom krovu pisati Volkswagen ili možda Hyundai, koji je takođe u samom svetskom vrhu rang liste najvećih proizvođača automobila, nije od krucijalnog značaja.

Potpredsednik Tomislav Dončev je najavio da će upravo ova korejska kompanija doći u Bugarsku za dve do tri godine. Tokom posete Južnoj Koreji, koja je bila organizovana tokom septembra za premijera bugarske vlade, Bojka Borisova, organizovana je aktivna promocija ove države kao atraktivne investicione lokacije.

E sad, znajući da se lepo i redovno druže naše sa bugarskim vlastima, pitanje je da li se ovde u priči o Hyundaiju pominju „dve, tri“ naprednjačke ili kalendarske godine.

AutoRepublika

(678)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Nama ostaje seckanje kablova,pa jos hemijski tretiranih tecnostima odbojnim za glodare.Pa radnicima otpadaju nokti,kosa .Jeftin hleb,plata 200 evra,strani placenici i domaci izdajnici.Da li smo trenutno na takvom nivou svesti da nismo za bolje?

Mustang

turci su sa manjim iskustvom u vezi malverzacija i pranja novca od bugara, zato su i izabrani, zna vw šta radi, sve je to ista bagra,
turska već ima nekoliko fabrika od hyundaija, forda, toyote, renaulta, fiata, pa i isuzua

Zoca

Naravno i onda ce da ubedjuju kupce da je kvalitet proizvoda isti kao u maticnoj zemlji,malo sutra.Kao sto se veruje da je Skoda jednaka VW po kvalitetu.Ispadose proizvodjaci humanitarne organizacije, pokazale su analize CO2 koliko i Jesu.Od Evropskih proizvodjaca najmanje fabrika na istoku imaju BMW ne racunajuci Rusiju i PSA grupa koja nista istocnije od Slovacke nema.Ali to su i retke firme koje bih rekao da su sa poprilicnim procentom privatnog vlasnistva porodicnog naravno.