1. Home
  2. Vesti
  3. Čelnike Foton Motorsa smorili prodajni rezultati Borgwarda
Čelnike Foton Motorsa smorili prodajni rezultati Borgwarda
0

Čelnike Foton Motorsa smorili prodajni rezultati Borgwarda

489
0
Podelite sa prijateljima:

Borgward se na evropsko tržište vratio još 2015. godine, kada je publici predstavljen SUV model nazvan BX7. Pet godina kasnije, čini se da je momenat da se podvuče crta i analiziraju postignuća. To i nije tako zahtevan zadatak, s obzirom na prodajnu brojku od 5 hiljada četvorotočkaša „novo-oživljene“ marke, od početka 2020. godine do danas. Izašli smo s konstatacijom da je lako izvući zaključak, a u prilog tome idu i planovi najvećeg investitora u ovu marku, kineski Foton Motors koji je ciljao na plasman od 800 hiljad četvorotočkaša na godišnjem nivou.

Na ovaj način, marka Borgward je uživo ilustrovala svu težinu ponovnog uspostavljanja nekog brenda, pa čak iako je u pitanju germanski, odnosno čak iako potiče iz zemlje čuvene po proizvodnji dobrih automobila. Prodaja Borgwarda u Evropi predstavlja kompletno razočarenje za rukovodstvo koje je očekivalo povratak u velikom stilu.

Sve je ponovo krenulo lepo i romantično za Borgward kada se pre nekoliko godina na Salonu automobila u Ženevi, na štandu šepurio kupe Isabella iz pedesetih godina prošlog veka. Iste godine, posetioci velike frankfurtske manifestacije su mogli videti i pomenuti premijerni krosover s oznakama BX7. Glavni kineski vlasnik, Foton Motors je, čini se, hrabrio sebe najavama spektakularnih prodajnih brojki, pominjući cifre od oko 800 hiljada isporuka po godini, do 2020. Međutim, do sada je isporučen samo simboličan broj naznačen u uvodu.

Pride, nije naodmet naznačiti da čuveni Volvo isporučuje rekordne brojeve vozila poslednjih godina, ali su oni svejedno, svakako drastično ispod 800 hiljada primereka za dvanaest meseci. Italijani su sa Alfom Romeom, preambiciozno nišanili 400 hiljada isporuka za godinu, pa se i to ispostavilo nedostižnim…

Novinari iz redakcije nemačkog specijalizovanog medija Automobilwoche su razgovarali sa analitičarom zbivanja u automobilskoj industrii Kine, Andreo Laserdom. On je rekao da marka mora ozbiljno da poradi na podizanju svesti kupaca o postojanju iste. To bi se moglo postići, između ostalog, i kroz rast broja izložbeno-prodajnih salona, to jest intenzivaranjem prodajnih aktivnosti. Po njegovoj proceni, Borgward se nudi u premalom broju maloprodajnih čovrišta, koji uz to ne poseduju ni dovoljnu površinu namenjenu izlaganju vozila. Stoga je veoma mala verovatnoća da će novi kupci biti privučeni u salone, uz posledičnu nezainteresovanost za test vožnju.

AutoRepublik

(489)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments