1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 3 (2019.) Premijera u Parizu, poznati agregati i nova nomenklatura
BMW serije 3 (2019.) Premijera u Parizu, poznati agregati i nova nomenklatura
1

BMW serije 3 (2019.) Premijera u Parizu, poznati agregati i nova nomenklatura

13.59K
1
Podelite sa prijateljima:

Kako smo bliži svetskoj premijeri nove serije 3, tako je sve više informacija u vezi sa ovim modelom dostupno javnosti.

Očekuje se značajno smanjenje mase kao i primena najsavremenijih tehnoloških rešenja, u odnosu na još uvek aktuelnu genraciju. Sa svim najavljenim unapređenjima, serija 3 bi trebalo da odmakne daleko od konkurencije.

Novi BMW serije 3, čija bi prodaja trebalo da krene za otprilike tačno godinu dana, trebalo bi da donese evolutivne promene, već izvanrednog automobila, sa značajnim modifikacijama i poboljšanjima u oblastima efikasnosti i performansi, kao što smo već videli i doživeli sa nedavno predstavljenim BMW X2, kao i serijom 5.

Nova serija 3 će nastaviti da koristi trocilindarski turbo benzinski agregat TwinPower Turbo, zapremine 1,5 litara, koji je predviđen za poprečnu ugradnju. Kao takav, karakterističan je za Mini ili BMW modele iz nižih segmenata. Iako je postojalo široko rasprostranjeno ubeđenje da ovaj motor neće biti implementiran u seriju 3 nove generacije, on će i dalje biti ispod haube i ovog modela.

Sada se već sa sigurnošću zna da će svi motori koji koriste TwinPower Turbo tehnologiju biti unapređeni u tehnološkom smislu. Poboljšanja će se ogledati u povećanom pritisku sistema za ubrizgavanje goriva (350 bar), sa pritiskom u turbo kompresoru do 2.500 bara, i sa filterom za prečišćavanje izduvnih gasova, koji će biti instaliran i na benzinske verzije. Dizel agregati će koristiti najsavremeniji SCR katalizator, pa će sledstveno posedovati i rezervoar za AdBlue tečnost.

Nova generacija serije 3 poneće G20 kodnu oznaku, a sa svojim debijem, biće promoter i nove nomenklature označavanja agregata koji se kriju pod haubom. Naime, sve ispod oznaka “20i” i “20d”, označavaće jedinice sa tri cilindra, nezavisno od toga da li se radi o benzinskim, dizel ili plug-in hibridnim verzijama. Četvorocilindarske jedinice će se koristiti u primercima sa gore navedenim oznakama, ali će biti osnovni pogon i modela, koji će na poklopcu prtljažnika nositi “30i” i “30d” nalepnice.

Verzije sa vrha ponude, bar dok na tržište ne dođe M3 koji se očekuje nešto kasnije, nosiće prestižne M340i i M340d oznake. Obe verzije posedovaće stilske dodatke sa M Performance polica, a biće jedini predstavnici palete verzija serije 3, koji će za pogon koristiti redni TwinScroll turbo šestocilindraš, zapremine tri litra. Biće moguće naručiti ih, jedino sa xDrive sistemom pogona na točkovima obe osovine, M diferencijalom i osmostepenom automatskom transmisijom. Predmetni dizel model, raspolagaće sa 320 do 330 konjskih snaga, dok će benzinska verzija posedovati čak 380 “grla”, čime će biti čak i nešto snažnija od novog X3 M40i.

Plug-in hibridni verzije će nositi oznake 325e i 330e. BMW 325e verzije će koristi istu kombinaciju pogonskog sklopa kao i novi MINI Cooper SE Countryman ALL4, dok će drugonavedeni model koristiti četvorocilindarsku benzinsku jedinicu. Izlazna snaga ova dva modela biće: 325e – 230 konjskih snaga, a 330e će posedovati 282 konjske snage.

BMW će svetu predstaviti novu seriju 3 u oktobru na Salonu automobila u Parizu.

U priloženom pregledu, možete da propratite kombinacije pogonskih sklopova na budućoj seriji 3:

 

Model Snaga ks Transmisija Pogon
316d 136 6-stepeni manuelni, 8-stepeni automatik RWD
318d 163 6-stepeni manuelni, 8-stepeni automatik RWD
320d 204 6-stepeni manuelni, 8-stepeni automatik RWD/xDrive
325d 238 8-stepeni automatik RWD/xDrive
330d 265 8-stepeni automatik RWD/xDrive
M340d 320-340 8-stepeni automatik xDrive
325e iPerformance 230 8-stepeni automatik xDrive
330e iPerformance 265 8-stepeni automatic xDrive
318i 150 6-stepeni manuelni, 8-stepeni automatik RWD
320i 204 6-stepeni manuelni, 8-stepeni automatik RWD/xDrive
320i Efficient Dynamics 170 6-stepeni manuelni, 8-stepeni automatik RWD
330i 265 8-stepeni automatik RWD/xDrive
M340i 380 8-stepeni automatik xDrive

Izvor: BMWBlog

(13586)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan

Serija 3 vise nece imati u ponudi M izvedbu, vec samo kupe verzija M4.