1. Home
  2. Sajmovi
  3. Šta nas očekuje na Salonu automobila u Parizu?
Šta nas očekuje na Salonu automobila u Parizu?
1

Šta nas očekuje na Salonu automobila u Parizu?

379
1
Podelite sa prijateljima:

Jedna od najprestižnijih evropskih automobilskih manifestacija ove godine biće znatno siromašnija. 

Uopšteno, era salona automobila polako dolazi ka kraju. Jednostavno, proizvođači se usmeravaju na marketinške aktivnosti na društvenim mrežama, manjim, pojedinačnim premijerama novih modela. Kako većina kaže, nema više finansijske opravdanosti za učešće na svim velikim salonima automobila.

Stoga ne čudi izostanak velikog broja marki u Parizu. U prestonici Francuske zvanično neće biti Volkswagena, Volvoa, Forda, Nissana i Infinitija, kao i nijednog od brendova iz FCA. Takođe na fabričkom nivou neće prisustvovati ni Lamborghini ni Aston Martin koji su nastup prepustili sopstvenim lokalnim dilerima.

Ipak, pomalo neočekivano velika nemačka premijum trojka rezervisala je velike premijere za pariski automobilski salon. Od francuskih brendova Renault je veoma tih povodom nastupa u prestonici Francuske, ali se očekuje da će prikazati nekoliko konceptualnih modela.

Novinarski dani su rezervisani za 2. i 3. oktobar, dok će sama manifestacija trajati od 4. do 14. oktobra.

Audi

Marka sa četiri prstena će u Parizu predstaviti novi A1, blago osveženi A4 kao i novi A6 Allroad. Audi A1 već je imao digitalnu premijeru, ali će u Francuskoj prvi put uživo biti prikazan publici. Nemački brend polaže velike nade u najmanji model u svojoj gami, dok će zvezda štanda definitivno biti novi A6 Allroad.

BMW

Za ljubitelje automobila koji nose znak plavo-belog propelera, nadolazeći Salon automobila u Parizu biće i više nego zanimljiv. BMW će u glavnom gradu Francuske predstaviti potpuno novu Seriju 3, potom će publika prvi put moći da vidi moćnu Seriju 8, kao i novi X5. Da se čitav nastup dovoljno pamti pobrinuće se još i svetska premijera modela Z4.

Citroen

Citroen će na domaćem terenu nastupiti sa C5 Aircross i jednim konceptualnim modelom koji za sada ostaje misterija.

DS

Premijum član PSA grupacije na domaćem terenu predstaviće novi DS3 Crossback, drugi po redu SUV u gami ove marke. DS3 Crossback biće postavljen na CMP platformu koja ujedno omogućava i elektrifikaciju ovog modela. Pomenuti automobil postaviće se naspram Audija Q2, Minija Countryman i ostalih…

Hyundai

Južnokorejski velikan najavio je za ovu automobilsku feštu svetsku premijeru modela i30 Fastback. 

Kia

Kia će posetiocima prikazati premijerno novu shooting brake varijantu hedžbeka Ceed, odnosno novi Proceed. Konceptnu varijantu ovog modela imali smo priliku da vidimo na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, ali će Kia sada prikazati serijsku verziju.

Mercedes

Mercedes će imati bombastičan nastup u francuskoj prestonici. Zakazane su premijere električnog SUV modela EQ C, potom nove iteracije popularnog GLE, kao i svetski debi nove B klase. Za sada kruži glasina da ovo nije krajnja postavka Mercedesa u Parizu, kao i da „trokraka zvezda“ priprema veliko iznenađenje – odnosno prikaz modela A35 AMg, odnosno hot heč varijante A klase.

Peugeot

Peugeot će u Parizu premijerno prikazati karavansku izvedbu nove 508-ice. Prve slike koje je Peugeot prikazao javnosti početkom juna deluju veoma obećavajuće.

Porsche

Porsche će publici prikazati osveženi SUV Macan. Restilizovani Macan je dobio snažnije agregate, drugačiju izvedbu svetlosnih grupa, a unapređena je i centralna konzola koju sada krasi veći displej za informativno-zabavni sistem.

Škoda

Češki brend imaće snažan nastup u Francuskoj. Publici će biti prikazan Kodiaq vRS, prvi performantni SUV ovog proizvođača, kao i Karoq Scout, varijanta manjeg SUV-a namenjena terenskoj eksploataciji. Pored toga, Škoda će predstaviti i konceptualni model, mada za sada još uvek nije poznato o kakvom se automobilu radi.

 

Suzuki

Japanska marka planira za nastup u Parizu evropsku premijeru modela Jimny. Ovaj automobil zamišljen je kao odgovor na potražnju za manjim terencima, a sam Suzuki veruje da bi zbog retro izgleda Jimny mogao privući i eventualne kupce iz urbanih sredina.

 

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Trebao bi Renault predstaviti neke nove dizel motore…ako ne slazu.