1. Home
  2. Vesti
  3. Kakva će biti paleta motora novog Peugeota 308?
Kakva će biti paleta motora novog Peugeota 308?
20

Kakva će biti paleta motora novog Peugeota 308?

601
20
Podelite sa prijateljima:

„Lav“ iz C segmenta trebalo bi da bude predstavljen u martu ove godine (mada datum premijere i dalje pod znakom pitanja), a ponudiće interesantnu kombinaciju konvencionalnih SUS motora i novih plug-in hibrida. 

Za početak, motori sa unutrašnjim sagorevanjem biće već oprobane i proverene pogonske jedinice PSA grupacije koje smo videli u nizu modela te kompanije. Dakle, radi se o trocilindarskom turbo 1,2-litarskom turbo agregatu koji koristi benzin i nosi sufiks PureTech. Na stranu da li je trocilindarskim motorima mesto u vozilu C segmenta, to je nažalost postao novi standard u evropskoj automobilskoj industriji.

Osim 1,2-litarskog benzinca u ponudi će biti i dizelaš radne zapremine 1,5 litara. Još uvek nema informacija o tome koji će tačno motori biti ponuđeni, jer PSA grupa nudi veliki broj kombinacija za pomenute pogonske jedinice. Ipak, francuski mediji veruju da će najslabiji SUS agregat raspolagati sa 100 ks, a najsnažniji sa 155 „grla“.

EMP2 platforma na kojoj će počivati nova generacija 308-ce omogućava primenu elektrifikacije, kako sistema blagog hibrida, tako i plug-in hibridnih pogonskih sklopova. Peugeot je već potvrdio da će imati dve takve konfiguracije u ponudi kod nadolazećeg 308. Slabiji plug-in hibrid isporučivaće 190 ks, dok će snažniji moći da računa na 225 ks. Prema najavama galskih stručnih novinara, obe hibridne varijante nudiće autonomiju kretanja koristeći samo električnu energiju veću od 50 km.

U ponudi će biti i treći plug-in hibrid, odnosno PSE verzija. Ovde će hibridizacija biti usmerena na performanse i očekuje se primena pogonskog sklopa iz hibridnog Peugeota 3008, te bi 308 PSE trebalo da raspolaže sa više od 300 ks.

Više informacija o novoj generaciji Peugeota 308 biće dostupno u narednim mesecima.

AutoRepublika 

(601)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

20 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Neka vrate motore sa 4 cilindra, ja ove tralje sa 3 cilindra necu voziti.

Joseph

Neznam šta pljujete motore sa 3 cilindra, jeste li možda vozili neki? imaju uglađeni prijenos snage a pomalo zvukom bacaju na sportska auta, plus troše puno manje.

Mad Max

Prvi auto sa tri cilindra koji sam vozio bio je Wartburg 353. Sledeći je bio Zuki maruti. Ša sledeći Dajhacu Sarade, provbao sam dosta Jaris 1,0 vvti. A onda noviji Skode VW 1,2 HTP (sa njima sam prešao mnogo recino 250 000 km) Onda ove „sve“ nove trakalice na 3 cilindra. Jadna ti je to bila majka… Sanjao se taj 4 cilindar ko ozeblo sunce. Sad došlo vreme da u savremeni auto C segmenta ubaciju 3 cilindra….. Jadna nam majka, došlo crno vreme. Sećaćemo se mi onih boljih vremena, a 3 klipa u moju garažu neće ući, a posebno 3… Pročitaj više »

BB

Pa zar nije Wartburg C segment? 😄

Mad Max

Wartburg je bio segment kokošarnika na točkovima 🙂

don

taj pezo nema srece, sad kad ce se konacno docepat znanja kako napravit dobar, kvalitetan sus motor (fiat op.a), moraju prijeci na dildo. Bas su baksuzi. Ni mjenjac nisu naucili napravit kad ono – dildo im se ukazao. cccc 😀

moron

Podnošljiva/prihvatljiva motorizacija za tu klasu.

don

jaci motori idu alfi

Balkanboj

Kad ono, Alfa Romeo Giulia 1.2THP…

Don

Jezik pregrizao!:-)

Balkanboj

😛
Možda bude i Stelvio sa 3 cilindra hybrid…
A za druga j4zz3r ćemo fake auspuhe kao što je imao Civic i generator sportskog auspuFa.

J4ZZ3R

Mojne da vredjas, Civic nema fejk auspoohe, solid metal & dim 🙂

Ima fejk usisnike vazduha, ali imaju i ove premium marke iz Bavarsku 🙂

A sto se zvuka tice, generator zvuka ti ne trab, cuje su tri cilindra ko da ih je sest 🙂

Balkanboj

A, yes, yes, fake je imao onaj prethodni space Civic, trapezoidne… A za zvuk imam kocku sa sport auspuFom…

J4ZZ3R

Odmah me upisi, crveni SUPER paket. I bez oznake motora da ne vidi ovaj nas brat Hrvat

Vladimir

1.2 puretech 130ks, odlican motor, na inostranim oglasima ima sve veca ponuda polovnih modela sa ovim motorom i predjenih 180.000 km (a mozda i vise u stvarnosti)…tako da prica o tome da ne mogu preci ni 100.000 km je laicka…na testovima pre licenciranja od vise od 1.5 miliona km, peugeot potvrdio da je zivotni vek jednak kao i hdi motorima…preci ce vise od 1.4 tsi ili sad 1.5 tsi sa 4 cilindra…pri cemu je i fordov ecoboost 1.5 sa tri cilindra bolji od vw tsi …

Mad Max

Suviše otimistična teorija o 1,2 „Pute tech“ đubru iz PSA. Ima i Jugića sa 200 hiljada pa šta? Ovo što porediš sa TSI motorima je tvoja fantazija. TSI motori su „brzi voz“ za ove lenjivce „Pure tech“ koji samo znaju da lepo prezupče. Da bi „Pure tech“ zgazio 180 000km, zteba mu najmanje 3 puta promeniti zupčasti koji pliva u ulju.
Trenutno, pežo ima najgori motor od konkurencije. O Renoovom motoru 1,3 da ne trošim reči, kokiko je bolji a ima 4 cilindra.

moron

Ništa lepše od tehničkih argumenata, bez nudjenja proizvoljnih ocena 😊

J4ZZ3R

Covek ti rekao na rec, u poverenju i ti mu ne verujes? 🙂 Pa kakav si ti to Francuz i patriota, domoljub sto bi rekao Rene iz Ali Alo, voles privatni PSA, ne voles RENOU 🙂

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Vladimir

Mozda ima jugica sa predjenih 200.000 km, ali 1.2 tsi i 1.4 tsi nema

Mad Max

Kako nema brate. Evo kod mene u preduzeću na desrtine TSI raznih generacija, po 200 – 300 hiljada svaki, i još se kotrljaju.
A evo ti policijske Skode, samo guraju. Već ih ima sa lepim godinama i kilometražama. A Pezoi su brzo penzionisani, i to dve generacije 307 i 308. Aut…. Pežo benzinci aut…