1. Home
  2. Sajmovi
  3. Saloni automobila
  4. Hyundai Tucson restilizovan specijalno za Kineze
Hyundai Tucson restilizovan specijalno za Kineze

Hyundai Tucson restilizovan specijalno za Kineze

433
0
Podelite sa prijateljima:

Korejski proizvođač je pre nekoliko meseci predstavio restilizovanu verziju Tucsona, namenjenu kupcima na globalnom tržištu, pre svega u Evropi i Americi. Ali, kao što svi znamo, kupci su vrlo specifični u Kini, pa je stoga Hyundai odlučio da predstavi specijalnu, lokalnu verziju svog kompaktnog krosovera. Premijera se odigrala na Salonu automobila u Čengduu.

Kinesko izdanje Tucsona krasi potpuno drugačiji stajling u odnosu na evropski, koji smo testirali pre izmena po sredini životnog ciklusa. Uglovi su mnogo oštriji, maska hladnja je masivnija a deo prednjih signalnih grupa je postrojen uspravno, umesto vodoravno, kako je to urađeno za druga globalna tržišta. Povrh svega, predstavljeni krosover je za 65 mililimetara duži od onog koji je moguće kupiti kod nas, a sve zbog izmenjenog dizajna čeonog dela vozila.

Dalje, zadnji deo Tucsona se takođe vidno razlikuje u odnosu na ono na šta je naše oko naviklo. Zadnje svetlosne grupe su povezane svetlosnom trakom izvedenom u LED tehnologiji, a i odbojnik je drugačije stilizovan, uz prisustvo dva završetka izduvnog uistema u njegovim uglovima koji su na evropskoj verziji pozicionirani sa desne strane, i to u paru.

Izmene je pretrpela i unutrašnjost. To se pre svega odnosi na info-zabavni sistem, i odsustvo tastera, koji su figurativno rečeno izmešteni na funkcije monitora osetljivog na dodir. Centralna konzola je potpuno prerađena.

Sve ovo rezultovalo je time da, prema našem skromnom mišljenju, Tucson izleda brutalno u odnosu na globalnu verziju. 

Još koju reč o pogonskim sklopovima. Pre restilizacije, Tucson za kinesko tržište je mogao biti naručen sa dvolitarskim atmosferskim benzincem, koji je sada isključen iz ponude, kako ne bi konkurisao modelu Hyundai ix35 koji se i dalje prodaje u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Sada, osnovnu ponudu, barem što se pogonske grupe tiče, čini turbo benzinski agregat zapremine 1,6 litara, koji isporučuje 177 konjskih snaga. Motor je uparen sa sedmostepenom automatskom transmisijom a pogon je po izboru, na prednje ili sva četiri točka. Ovo ne samo da je uvodna, već praktično i jedina ponuda lokalnog Tucsona.

Prodaja restilizovane verzije kreće već ovog meseca.

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments