1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C4 dobija i verziju Aircross
Citroen C4 dobija i verziju Aircross
6

Citroen C4 dobija i verziju Aircross

1.02K
6
Podelite sa prijateljima:

Deluje sasvim logično nakon saznanja da francuska marka Citroen pored klasičnih modela s oznakama C3, pa i C5, nudi i na njima utemeljene modifikacije s povišenim odstojanjem od tla, da će i nedavno predstavljeni C4 biti podvrgnut sličnom tretmanu, odnosno da će biti ponuđen u krosoverskom obličju.

Služeći se izmišljenim Citroenovim rečnikom, najava bi mogla da glasi i kroz reči da će C4 proći kroz proces Aircrossizacije, iako i sama izvorna verzija tog modela pripada nekom (u dizajnerskom smislu) hibridnom segmentu proterenskih hečbeka. Američki specijalizovani portal Carscoops je pisao o tome da je došao do informacija kako Francuzi planiraju plasman modela koji bi se zvao C4 Sporty Cross, ili kako je verovatnije C4 Aircross. Nasuprot njihovim informacijama, kolege iz domovine Citroena donose kontradiktorne slutnje, pa neki kažu da je proizvođač odustao od ideje konverzije C4 u punokrvni SUV, dok drugi navode da je prezentacija zakazana za sam kraj 2022. godine.

Carscoops je čak prikazao i render potencijalnog noviteta koji krasi obilna upotreba zaštitne plastike u donjoj sekciji karoserije s ogromnim slojevima u plavoj boji, a koje proizvođač naziva Airbump(s). Lukovi iznad točkova su zapravo „kockasti“, dok je linija haube postavljena krosoverski visoko. Istovremeno, umetnik je zamislio da novajlija treba da ima padajuću liniju krova što vodi i ka zapaženim sličnostima s japanskim Nissanom Jukeom.

Ako do plasmana novog krosovera i dođe, on bi trebalo da popuni prazninu između modela C3 Aircross i C5 Aircross, koje po dužini deli celih 36 centimetara. Tako velika rupa u paleti Citroena je nastala obustavom proizvodnje modela C4 Cactus, koji je upokojen tokom prošle godine, a slobodni smo protumačiti i da bi eventualni C4 Aircross / C4 Sporty Cross mogao biti shvaćen i kao direktni naslednik pomenutog Cactusa.

Što se tiče palete agregata koji bi se mogli naći pod haubom automobila o kom nagađamo, verovatno je da bi se tu Stellantis opredelio za ugradnju jedinica zapremine od 1,2 do 1,5 litara, uz isporuku 100 do 155 konjskih snaga. Pojava čisto električne verzije bi donela pogonski sklop sa 136 konjskih snaga i veoma je verovatna, ali takav SUV ne bi nudio opciju pogona na sva četiri kraja karoserije.

AutoRepublika

(1017)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Mogu li jos malo veće felne i manji motor molim vas?😂

Matija

Sa motorom od 1,5 lit. i sa snagom od 155KS ovaj auto ce ici preko 200km/h. U celoj EU, osim u Nemackoj, brzina je ogranicena na 130km/h, sto znaci da je i ovo previse. Ubrzanje 0-100 – treba ocekivati 8-9 sekundi.

TheStig

Joj Matija…nekad su ti komentari off totalno. Ovo je kanta i to žešća. Niko ne želi nešto što izgleda kao lav a kad rikne skontaš da je u pitanju mačak koji ne može maknuti s mjesta. Aspiracijski je imati nešto iako ga ne koristiš često (manji auto, jak motor). Ne zanima me priča o emisijama. To je sve zamlaćivanje i obmanjivanje javnosti. Neće imati ubrzanje ispod 9 sek jer nema ni malu masu niti aerodinamiku niti snagu. I nije pitanje da li može ići preko 200 vec koliko dugo može u tom režimu da izdrži bez da se „muči“. Dizelu… Pročitaj više »

M M

Matija, ovaj „trkač“, zvani Stig, ima trkačko auto KIJA, direktno proizvedeno u Koreji, samo prepljeskano u Slovačkoj. kako on njime juri konje po Romaniji…. kad stisne gas, odma baca ćifte, a konji ržu…… Kakav citroen, to je za njega truba….

BB

Znači kao i BMW i Audi, parni brojevi su kupeoliki… A to ga isključije iz razmatranja, bar kod mene…

Matija

Ako Citroen stvarno napravi auto po receptu „Carscoops-a“ bice to vrlo atrakivan model! Dopada mi se! Jos jedna ideja: kada bi se onaj plavi oval koji stoji ispod prednjih vrata pomerio sasvim nazad prema zadnjem tocku, dobio bi se utisak da auto ima „sidepipes“! (:-)