1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot spremno dočekuje današnji početak primene WLTP standarda
Peugeot spremno dočekuje današnji početak primene WLTP standarda
3

Peugeot spremno dočekuje današnji početak primene WLTP standarda

433
3
Podelite sa prijateljima:

Peugeot ima problema sa nedostatkom jedinica za transmisiju za model 308, za koji nema prognozu kada će biti prevaziđen, ali zato je francuska marka objavila da je celokupna gama modela koja se nalazi u ponudi kompanije već usaglašena sa WLTP protokolom, koji danas stupa na snagu.

Na ovaj način, Peugeot je izbegao velike probleme koje je, vremenski zahtevan proces harmonizacije, uzrokovao Volkswagenu, Audiju, Škodi i BMW-u, na primer.

Kako bi ovo postigao, Peugeot je uveo tehnologiju selektivne katalitičke redukcije (SCR) u svoje BlueHDi dizel pogonske grupe od 2013. godine, a od nedavno, kroz sličan tretman su prošli i benzinci. Filter za prečišćavanje izduvnih gasova koji nastaju radom benzinskih motora (Petrol Particulate Filter – PPF) je instaliran u PureTech paletu motora. O načinu na koji ovaj filter funkcioniše, pročitajte ovde.

Primena ove dve savremene tehnologije prečišćavanja izduvnih gasova, omogućila je brzu harmonizaciju sa WLTP protokolom, posebno onim delom koji se odnosi na limite u pogledu isparenja azotnih oksida, ugljen monoksida i čestica čađi.

Blagovremeno smo pripremili vrlo iscrpan pregled u pogledu toga šta sve podrazumevaju novi standardi i kako se sprovode, zatim u vezi odnosa između WLTP I NEDC protokola, normativima koji ulaze u obaveznu primenu, uticaju primene istih na sve sfere automobilske industije. Topla preporuka za taj članak.

(433)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako se ne varam, zbog WLTP-a je bilo „eutanazije“ i kod pežoa.
Tako da ne može da se kaže da su baš „potpuno spremni dočekali WLTP“.

Renault Terminator

Da cujemo sta kazu iz Renaulta…trebalo bi dosta novih stvarcica da pokazu.