1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Šta voze najveće zvezde Svetskog prvenstva u fudbalu?
Šta voze najveće zvezde Svetskog prvenstva u fudbalu?

Šta voze najveće zvezde Svetskog prvenstva u fudbalu?

34.17K
3
Podelite sa prijateljima:

Fudbalska groznica trese čitavu planetu, a u iščekivanju novog svetskog prvaka predstavljamo vam kolekcije automobila najvećih zvezda ovogodišnjeg Mondijala. 

Fudbal se drastično menja u poslednjih dvadesetak godina. Najpopularniji sport na svetu donosi sve više novca, igrači su sve skuplju, a plate za fudbalere daleko veće. Da li su fudbaleri preplaćeni ili ne je debata za neko drugo mesto, ali jedno je sigurno, oni koji imaju mnogo novca rado ga troše na skupocene automobile.

Pa, da pogledamo ko šta ima u kolekciji.

Lionel Mesi

Glavni igrač reprezentacije Argentine i Barselone, Lionel Mesi je strastveni ljubitelj automobila. Zvanične infomarcije kažu da Mesi poseduje čak deset automobila. Najskuplji primerak je sigurno Ferrari 335 S Scaglietti Spider, za koji se priča da je Leo platio čak 32 miliona evra. Argentinski as poseduje i Ferrari F430 Spider, Maserati Granturismo MC Stradale, Audi Q7, Audi R8, Audi R8 GT, Mini Cooper S Cabriolet i Dodge Charger SRT8.

Pored ovih fantastičnih vozila, Mesi u svojini ima i nešto jeftinije primerke kao što su Range Rover Velar i Toyota Prius.

Kristijano Ronaldo

Najbolji igrač portugalske reprezentacije briljira na dosadašnjem delu prvenstva, u dve utakmice postigao je čak četiri gola. Govori se da će Ronaldo napustiti Real Madrid ako mu se ne ispune novi zahtevi koji se tiču pre svega podizanja plate. Elem, Kristijano je još od perioda kada je igrao u Mančesteru poznat kao zaluđenik za automobilima.

Nezvanično, Ronaldo poseduje čak dvadeset, većinom egzotičnih automobila. Fudbaler iz Portugala u svojini drži: Bugatti Chiron, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador LP 700-4, Bentley GT Speed, Aston Martin DB9, Audi R8, Ferrari 599 GTO, Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari F430, Rolls Royce Phantom, Maserati GranCabrio.

Ovde spisku nije kraj, izlistali smo one skuplje modele. Kristijano ima i BMW M6, Bentley Continental GTC, Mercedes-Benz C-Class Sports Coupé, Porsche Cayenne, Porsche 911 Carrera 2S Cabriolet, Porsche Cayenne Turbo, Audi Q7, Audi RS6 kao i Mercedes-Benz C220 CDI.

Kristijano Ronaldo kraj svog Chirona

Nejmar

Vođa i najbolji igrač Brazila predstavljaće najveću opasnost po gol naše reprezentacije u meču koji bi mogao da odluči ko će iz grupe proći dalje. Nejmar je prošlog leta prešao u francuski PSŽ za ogromnu svotu novca, prema zvaničnim podacima transfer je iznosio ravno 198 miliona funti.

Kao i njegove druge kolege sa ove liste, Nejmar je kolekcionar skupocenih automobila. Njegov vozni park čine Ferrari 458 Italia, Maserati MC12s (napravljeno ih je svega 50 primeraka), Audi R8 Spyder, Audi RS7, Audi Q7 kao i Porsche Panamera Turbo. Najjeftiniji automobil u kolekciji Brazilca je praktični Volkswagen Touareg.

Maserati MC12s

Luis Suarez

Urugvajac definitivno nema visoku platu kao pređašnji fudbaleri na ovoj listi, ali je uprkos tome pasionirani ljubitelj automobila. Ipak, za razliku od ostalih, Suarez definitivno preferira SUV modele. U svom posedu ima: Range Rover Sport, BMW X5 Black Edition, Audi Q7, Audi R8, ali i redak prizor na evropskim putevima – Cadillac Escalade.

Andres Inijesta

Po svemu sudeći, veliki majstor fudbala, Andres Inijesta, igra svoj poslednji Mondijal. Nekadašnji as Barselone nema toliko obimnu kolekciju automobila kao njegove kolege iz bivšeg kluba Suarez i Mesi, ali u svom posedu drži jedan od najskupljih automobila na svetu – Bugatti Veyron.

Pored toga Inijesta ima još tri automobila: Audi Q7, Nissan Pulsar i Audi A7.

Priredio Đorđe Platiša 

(34168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Čini mi se da Nejmar ima najistančaniji ukus među navedenima.

Rogi

Svi imaju q7

Miki

Escalade pobedio… Iniesta, stara škola!