1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Novi jubilarni skup ljubitelja marke Alpine u maju 2023. u Dijepu
Novi jubilarni skup ljubitelja marke Alpine u maju 2023. u Dijepu

Novi jubilarni skup ljubitelja marke Alpine u maju 2023. u Dijepu

179
0
Podelite sa prijateljima:

Maja meseca ove godine, tačnije 19, 20. i 21. maja 2023. Dijep će biti domaćin novog festivala posvećenog marki Alpine povodom 50. godišnjice pobede brenda u WRC-u.

Svetsko prvenstvo u reliju – od njegovog zvaničnog engleskog naziva World Rally Championship ili WRC – stvoreno je 1973. da zameni Međunarodno prvenstvo za marke. Njegovo inauguraciono izdanje osvojio je Alpine-Renault sa A110 1800s sa vozačima Žan-Klodom Andrueom, Bernarom Darnišom, Žan-Likom Terijeom zvanim „musketari“.

Treba napomenuti usput da je vozačko prvenstvo tek nekoliko godina kasnije dodato konstruktorskom. Nadovezujući se na uspeh okupljanja „1.000 Alpinaca za 100. rođendan Žana Redelea“ u maju 2022. godine, udruženje IDeA (koji okuplja tri glavna kluba ljubitelja marke Alpine) će ove godine ponovo postaviti pozornicu za proslavu 50. godišnjice osvajanja titule u WRC-u. Skup se organizuje pod zastavom „muškarci, titula, legenda“.

Sa dva dana, festival Alpine će se stoga povećati na tri. Tri i po čak, pošto će se prvi dolasci dočekivati od popodneva u četvrtak, 18. maja. Fešta će, kao i prošle godine, biti organizovana na travnjaku uz plažu. Tamo će biti postavljen veliki šator za prijeme, selo izlagača će ugostiti četrdesetak štandova, a privremeni muzej će omogućiti da se priđe do oko dvadesetak automobila od šezdesetih do danas, uključujući reli model A110 iz 1973. godine.

Pristup ovim prostorima će biti budi slobodan. Alpine će biti partner događaja na dva načina: kao brend i preko Manufacture Alpine Dieppe Jean Redele, gde se automobili proizvode.

Vlasnici modela Alpine, ali i Renault Sporta, moći će da izlože svoje automobile na travnjaku po ceni od 55 evra po vozilu (65 evra u 2022.). Oni će takođe moći da učestvuju u aktivnostima. Dva „discovery mitinga“ (netakmičarski i poštujući zakon o bezbednosti saobraćaja u delu o autoputu) biće organizovana u petak po registraciji (35 €).

Ići će se od sela do sela putem puteva alabasterske obale i nekih sekira koje se koriste kao posebni lokalni skupovi. Drugi će ići ka steli posvećenoj Žan-Liku Terijeu, podignutoj 2021. godine u Buliju, tridesetak kilometara od Djepa. U toku dana biće obavljena dva polaska. Parada će u nedelju ujutru prodefilovati ulicama Djepa, a posade će moći da učestvuju besplatno.

Petak će biti zaključen večerom pod šatorom koja neće biti rezervisana za učesnike u vozilima i koštaće 38 evra po osobi. U subotu će zabava biti koncentrisana na travnjaku. Planirane su prezentacije starih i modernih reli automobila Alpine, u prisustvu nekih od musketara.

Konkretno, biće organizovana mehaničarska predstava „kao u stara vremena“. Najavljuju se iznenađenja. Za očekivati je zvaničnu prezentaciju Alpine, ali to ostaje da se potvrdi i precizira. Uveče je planirana i večera u društvu ličnosti vezanih za Alpine po ceni od 75 evra po osobi.

Na kraju, karte za tombolu koje se nude po ceni od 5 evra će omogućiti osvajanje raznih nagrada, uključujući potpisanu modernu haubu A110, sliku umetnika Bixhopea posvećenu marki Alpine ili čak kacige u bojama brenda. Registracije su sada otvorene na namenskoj internet stranici.

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments