1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi električni bicikl marke Citroen će koštati manje od hiljadu evra
Prvi električni bicikl marke Citroen će koštati manje od hiljadu evra
11

Prvi električni bicikl marke Citroen će koštati manje od hiljadu evra

615
11
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je uspešno investirao u segment električnih automobila za vožnju bez vozačke dozvole sa svojim malim modelom AMI, Citroen proširuje svoju ponudu mobilnosti integracijom prvog asortimana električnih bicikala.

Dok novi oblici mobilnosti imaju rast, mnogi proizvođači automobila ulaze u segment električnih bicikala. Nakon BMW-a, Harley-Davidsona i njegovog brenda Serial 1, pa čak i Porschea, koji je nedavno najavio lansiranje sopstvene palete, došao je red na Citroen da ponudi prvu paletu električnih bicikala.

Lansirani u junu i plasirani na tržište pod brendom Citroen Electric Bikes, Citroenovi električni bicikli su trenutno fokusirani na segment urbanih modela, koji predstavljaju najveći deo prodaje u Francuskoj. „U narednim mesecima bi trebalo da uslede i drugi modeli, uključujući bicikle na sklapanje“, navodi proizvođač u saopštenju.

Prvo lansiran u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, Citroenov asortiman postepeno stiže u Francusku. Boulanger je prvi trgovački sajt koji prodaje modele brenda.

Trenutno je ponuđen samo jedan model. Kombinujući bateriju od 360 Wh smeštenu ispod prtljažnika sa motorom od 250 W integrisanim u glavčinu zadnjeg točka, Citroen City najavljuje do 45 kilometara autonomije.

Sa točkovima od 28 inča, menjačem sa šest brzina, kočnicama i krutom viljuškom, ovaj električni bicikl osnovnog nivoa prodaje se za manje od 1.000 evra na Boulangerovoj web stranici.

AutoRepublika

(615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Kako izgleda,.moraju mi platiti da ga vozim!

BB

Izgleda kao bicikl… 😉

Iznogud Časni

iz 1901

BB

A skećaš se 😜

moron

Kruta prednja viljuška ???
Čak i bez tog detalja, preskupo.

BB

Onda uzmi Porshe 😉

moron

Ја sam prošle godine u prodavnicama „Capriola“ gledao neke „na oko“ ovakve e-bajsove ( pod imenom Lamberta ili slično ) koji su bili samo oko 600-650 evra, ali im je pogonski bio prednji točak. Pri čemu je prednja viljuška imala i amortizer.

Bungi

Po toj cijeni može se pronaći i veoma očuvan AX, koji je ipak automobil sa 4 gume.

DUDE

Nikakav domaci e-bicikl kosta oko 700eur. Kineski elektro-skutercici su oko 700-1000eur. Zasto ne voziti brendirani e-bicikl?
Oni ce sahraniti mini-skutere. Nema registracije, ne treba ti vozacka dozvola, ne nosis kacigu (nosis ako hoces, biciklisticku), motas pedale ako zafali struje…sve je na njihvoj strani. A zdravo.

moron

Baš tako. E- bajsevi su ( bar u Srbiji ) „van zakona“.
Dakle, možeš imati e-bajs koji je i brži od klasičnog skutera, a da realno nemaš rizik bilo kakve prekršajne kazne, pri čemu možeš da se voziš i trotorima, a onaj sa skuterom to ne sme.

Matori

Kojim to trotoarima?