1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru želi da se preorijentiše na elektromobile u narednih petnaestak godina
Subaru želi da se preorijentiše na elektromobile u narednih petnaestak godina
0

Subaru želi da se preorijentiše na elektromobile u narednih petnaestak godina

154
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska kompanija Subaru Corp je danas izdala saopštenje za javnost u kojem se navodi da je postavljen novi poslovni cilj koji se ogleda u težnji da se entitet do sredine sledeće decenije preorijentiše na proizvodnju i prodaju samo čisto električnih vozila, kako bi se ostvario san o društvu bez emisije štetnih jedinjenja ugljenika.

Ove vesti stižu u trenutku kada Subaru jača svoje formalne veze, odnosno povezuje se intenzivnije preko kapitala sa konglomeratom Toyota Motor Corp, a što se sve više nameće kao jedan opšti trend u automobilskoj industriji gde se proizvođači udružuju kako bi podelili troškove razvoja novih tehnologija.

“Snažna posvećenost Subarua proizvodnji automobila koja je odnegovana kroz celu istoriju kompanije, ostaje neizmenjena,” napisao je predsednik društva Tomomi Nakamura.

Do zaključno sa 2030. godinom, dodaje se u saopštenju japanskog proizvođača automobila, najmanje 40% u ukupnom globalnom prodajnom miksu četvorotočkaša ove marke, učestvovaće baterijska i hibridna vozila.

Subaru, koji između ostalih potpisuje i modele s povišenom pozicijom sedenja Outback i Forester, poznat je po svojim vodoravno postavljenim bokser motorima, kao i po sistemu autonomne vožnje koji nosi komercijalni naziv EyeSight. Ništa manju porciju odličnog imidža, japanskoj kompaniji je doneo i hvaljeni sistem pogona na sve točkove.

Globalni proizvođači na svaki način pokušavaju da uvećaju obim aktivnosti, snize troškove i ubrzaju razvoj samovozećih automobila, električnih vozila kao što se trude i da što pre tržištu ponude usluge iz spektra takozvane nove mobilnosti. Drugim rečima, industrija prolazi kroz ozbiljan set transformacija u poslednjih nekoliko godina dok se svi proizvođači trude da nađu svoje novo mesto pod Suncem u takvim okolnostima.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments