1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen počeo sa razvojem nove generacije Passata
Volkswagen počeo sa razvojem nove generacije Passata
0

Volkswagen počeo sa razvojem nove generacije Passata

820
0
Podelite sa prijateljima:

Posle jednogodišnje interne debate o budućnosti Passata, uprava nemačkog giganta odlučila je da odobri razvoj nove, devete generacije ovog automobila. 

Jedan od zagovornika teze da se Passat pošalje u penziju bio je aktuelni šef čitave VW grupe, Herbert Dis, koji je isticao da bi umesto ovog modela trebalo da opstanu Arteon ali i novi električni automobil u sedan i karavan izdanju.

No, njegove ideje su očito izgubile bitku, te će Passat nastaviti svoju veoma uspešnu karijeru. Ipak, sa novom generacijom dolaze i ogromne promene. Prva od njih je da se ovaj popularni automobil iz D segmenta više neće proizvoditi u Nemačkoj, već će se montaža odvijati u Češkoj, u fabrikama Škode.

Osim toga, Volkswagen će okončati dosadašnju praksu da se nude dve varijante istog modela Passata, a ovde mislimo na jednu koja koristi MQB platformu i drugu za američko tržište koja je postavljena na staroj PQ46 arhitekturi.

Od 2023. godine, kada bi trebalo da stigne na tržište nova iteracija, sve verzije Passata koristiće unapređenu varijantu MQB platforme. Ova ažurirana baza omogućavaće pogon na prednje ili na sve točkove, a moći će da se koristi i plug-in hibridna tehnologija. Nemački mediji čak tvrde da će pomenuta platforma moći da se koristi i kao osnova za električni model.

Kada je reč o izgledu, germanski novinari govore da je Volkswagen već rešio kako će izgledati novi Passat, ali i da dizajn nije prioritet, već da su to komfor i prostranost u kabini, što dalje upućuje na veće međuosovinsko rastojanje naspram aktuelnog automobila. Postavlja se pitanje da li će nemački model iz D segmenta zadržati sedan formu, ili će se opredeliti za litfback izdanje koje je sve češće u ovoj klasi, a između ostalog to rešenje je usvojila i sestrinska Škoda Superb.

Iako se verovalo da će Passat Alltrack otići u istoriju, prema za sada i dalje nepotvrđenim informacijama, nemačka marka nema nameru da pošalje dotičnu verziju u penziju, već će ovo izdanje biti dostupno i kod devete generacije Passata.

AutoRepublika 

(820)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments