1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena serijska verzija – Kia Niro EV (VIDEO)
Predstavljena serijska verzija – Kia Niro EV (VIDEO)
0

Predstavljena serijska verzija – Kia Niro EV (VIDEO)

219
0
Podelite sa prijateljima:

Električna verzija Kije Niro je nenadano debitovala na 5. Međunarodnoj izložbi električnih automobila u Južnoj Koreji.

Novi model je našao mesto na štandu pored Niro Plug-In hibrida i Soula EV.

Sem predstavljanja serijske verzije čisto električnog krosovera, Kia je obelodanila i neke vitalne informacije u vezi sa njim. Kao i Hyundai Kona, tako će i električni Niro biti u ponudi sa baterijama različitih kapaciteta, od 39,2 i 64 kWh.

Automomija koju pruža veća baterija iznosi 380 kilometara, dok manji paket nudi i manji domet – 240 kilometara po punjenju. Hyundai Kona pruža nešto veću autonomiju, ali treba imati u vidu i da je za nijansu manja.

Novajlija dolazi sa standardnim točkovima od 17 cola, sistemom upozorenja na opasnost od čeonog sudara, asistencijom pri neželjenom napuštanju vozne trake, pametnim tempomatom i upozorenjem na unakrsni saobraćaj iza vozila.

 

Automobil je dugačak 4.375 milimetara, širok 1.805 milimetara i 1.560 milimetara visok. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.700 milimetara.

Kia tvrdi da je primila već 5.000 porudžbina za Niro EV u Koreji.

 

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments