1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Porast prodaje novih automobila u Francuskoj
Porast prodaje novih automobila u Francuskoj
0

Porast prodaje novih automobila u Francuskoj

138
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlog meseca su bila 22 prodajna dana u poređenju sa 21 prošle godine, javlja asocijacija CCFA. Prodaja putničkih vozila je napredovala za 6,4 odsto.

U prvoj polovini godine, broj registracija je porastao za 3 odsto, na 1,13 miliona vozila, ili 3,8 odsto bazirano na ekvivalentnom broju prodajnih dana. Nakon ovih rezultata, CCFA je revidirala godišnju prognozu povećavši je za 3 do 4 odsto u odnosu na raniju vrednost od 2 odsto.

Među domaćim proizvođačima, PSA grupa beleži porast od 4,9 odsto, s tim što je Peugetov dobitak od 13 odsto umanjen padovima Citroena (2,1 odsto) i DS-a (36 odsto). Ukupno gledajući, prodaja Renault grupe je opala za 5,4 odsto, s tim što je Renault ostvario minus od 7,3 odsto, dok je Dacia napredovala 3,1 odsto.

Daimlerova prodaja je porasla za čak 23 odsto, za šta je u najvećoj meri odgovoran Mercedesov napredak od 32 odsto, dok je smart pao za 24 odsto.

Napredak su zabeležili i Toyota (9,2 odsto) i FCA (6,8 odsto), gde je najveći porast ostvario Alfa Romeo. Takođe, napredovao je i Ford, i to za 6,3 odsto.

Prodaja komercijalnih vozila je u plusu 1,9 odsto u junu. Udeo dizela iznosi 49 odsto, što je napredak nakon lošeg marta (47 odsto).

 

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments