1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Mercedes-Benz GLS dobija najnapredniju tehnologiju iz S klase
Novi Mercedes-Benz GLS dobija najnapredniju tehnologiju iz S klase
0

Novi Mercedes-Benz GLS dobija najnapredniju tehnologiju iz S klase

609
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Mercedes-Benza GLS dobija tehnologiju autonomnog kretanja iz S klase.

Perjanica među SUV modelima sa trokrakom zvezdom, biće još luksuznija i prostranija.

Marka iz Štutgarta  testira „teškaša“ u gami, GLS, i to na Nirburgringu. Premijera bi trebalo da bude obavljena u drugom delu ove godine.

Mada je temeljno zamaskiran, naslednika očigledno krasi stajling sličan onome kod manjeg GLE, takođe nedavno opaženog, koji isto tako treba da bude predstavljen ove godine. GLS-ove veće dimenzije su dodatno naglašene „kutijastijim“ zadnjim delom, mada se čini da je dotični „stajling“ implementiran da bi se sakrila prava forma.

Kao i aktuelni GLS, tako će i nova generacija deliti mnoge komponente sa S klasom, uključujući i pogonske sisteme. Poznate šestocilindarske i osmocilindarske turbo benzinske jedinice, šestocilindarski turbo dizel i benzinsko-električni plug-in hibridni sklop, naći će svoje mesto ispod haube GLS-a.

Elektrifikovani pogon će doprineti tome da se GLS izbori sa visokim ekološkim standardima koji vladaju na nekim tržištima, a ujedno će pomoći Mercedesu da značajno smanji flotnu emisiju CO2. Uz to, biće u skladu sa strožom regulativom, koja na snagu stupa 2020.

Ključna tehnologija u „zelenoj“ oblasti je električni sistem od 48 V, koji koristi električni kompresor za punjenje i integrisani starter generator, „srce“ takozvanog „blagog“ hibridnog sistema, koji će se naći u modelima koji nisu plug-in.

Perjanica proizvodne linije će biti AMG 63 sa 4,0-litarskim biturbo V8 motorom od 612 ks.

Tehnologija unutar vozila će takođe u velikoj meri biti prenesena iz S klase, uključujući i visokotehnološke sisteme autonomne vožnje. Spomenimo Distronic aktivnu kontrolu rastojanja i aktivnu asistenciju na volanu, koje automatski ubrzavaju i usporavaju vozilo u okviru postavljenih brzinskih limita, u isto vreme pružajući autonomno upravljanje u periodima do 30 sekundi.

(609)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments