1. Home
  2. Vesti
  3. Kia još uvek ne zna da li će biti nove generacije Stingera
Kia još uvek ne zna da li će biti nove generacije Stingera
0

Kia još uvek ne zna da li će biti nove generacije Stingera

139
0
Podelite sa prijateljima:

Stinger je prava misterija za rukovodstvo Kije, jer još nisu sigurni da li da ga pošalju u istoriju ili da mu daju još jednu šansu kroz novu iteraciju. 

Roland Rivero, jedan od rukovodilaca južnokorejskog brenda za Australiju, kazao je da je budućnost Stingera otvoreno pitanje i da se ispituju sve opcije. „Još nisu donete odluke u vezi sa narednom generacijom Stingera“, kazao je Roland Rivero.

Kia očito nije zadovoljna prodajnim uspehom ovog modela. Da li je do pogrešnog marketinga, jer podsetimo, Korejci su hteli sa navedenim automobilom da ugroze i nemačku premijum trojku, ili do toga da je Stinger pogrešno plasiran sa neodgovarajućim agregatima, to će se tek videti u godinama koje su pred nama.

Ažurirani Stinger je predstavljen juče, i u Evropi će biti dostupan samo sa V6 motorom, što nismo sigurno da je pametan potez i da će značajno uvećati prodaju tog modela. Uostalom, Stinger nikada nije ni bio neki bestseler na Starom kontinentu, jer otkako je stigao u ovaj deo sveta, prodato je tek nešto više od 10.000 primeraka.

No, Stinger nikada nije trebalo da ostvari svoj najbolji rezultat u Evropi, njegova primarna meta bila je Amerika. Ipak, ni tamo Kia nije u potpunosti zadovoljna plasmanom, kako je to rekao šef korejskog brenda za Evropu Gregori Giljom „očekivali smo više od tog tržišta“.

Ako Kia odluči da Stingeru da još jednu šansu i novu generaciju, izvesno je da taj novitet nećemo videti pre 2025. godine. S obzirom na to da je Stinger sada prošao restilizaciju, kao i da je pod znakom pitanja kakav bi pogon koristio naredni model. Veliku su šanse da ako ovaj automobil opstane na tržištu, doživi konverziju u EV, o čemu je ranije već govorio glavni dizajner južnokorejske marke – Karim Habib.

AutoRepublika 

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments