1. Home
  2. Vesti
  3. BMW grupa: Rekordna prodaja u prvom kvartalu ove godine
BMW grupa: Rekordna prodaja u prvom kvartalu ove godine
0

BMW grupa: Rekordna prodaja u prvom kvartalu ove godine

295
0
Podelite sa prijateljima:

BMW grupacija koju čine BMW, MINI i Rolls-Royce uspela je da u prva tri meseca ove godine proda 604.629 automobila. 

To je povećanje od 3% u odnosu na isti period u 2017. godini. Kako navode u BMW-u, sve bitne regije za ovu grupaciju ostvarile su rast prodaje, dok je mesec mart postao rekorder, s obzirom na to da je BMW grupacija samo u trećem mesecu ove godine prodala 256.162 automobila.

„Rekordna prodaja u prvom kvartalu je samo početak fantastične godine za BMW grupaciju. Verujem da će se pojava novih modela na tržištu osetiti u prodajnim rezultatima tek krajem tekuće godine“ rekao je Piter Nota, član Upravnog odbora BMW grupe.

BMW se posebno ponosi visokom potražnjom za elektrifikovanim vozilima. Prodaja takvog tipa automobila porasla je za 38,3% na 26.858 prodatih primeraka.  Cilj grupacije da na kraju 2018. godine proda najmanje 140.000 elektrifikovanih modela.

Najveće tržište za elektrifikovane automobile trenutno je SAD. Tamo je BMW prodao 5.743 modela koja koriste neku vrstu elektromotora, što je rast 78% u odnosu na 2017. godinu. Ukupno 6,8% prodaje BMW grupe u SAD otpada na elektrifikovana vozila.

Ovakav tip automobila posebno je popularan u Skandinaviji gde je svaki četvrti prodati automobil iz BMW grupacije koristio pomoć elektromotora.

 

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments