1. Home
  2. Vesti
  3. Infiniti predstavio novi grb, miris i zvuk
Infiniti predstavio novi grb, miris i zvuk
0

Infiniti predstavio novi grb, miris i zvuk

450
0
Podelite sa prijateljima:

U sred ere digitalizacije u kojoj brojne svetski poznate marke prelaze na dvodimenzionalne ambleme, japanski brend Infiniti koji posluje pod upravom patronskog giganta Nissana, odlučio je da lansira novi trodimenzionalni logotip, miris i zvuk, sve u želji da inovira imidž. Istom cilju bi trebalo da doprinese i novo potrošačko iskustvo čijem napretku doprinos daje i zadivljujuća arhitektura.

Infiniti je upravo objavio da namerava da ažurira identitet marke. Proizvođač automobila iz luksuznog segmenta predstavlja logotip koji nije značajno različit od aktuelnog, što će reći da su izmene mizerne. Dolazi u četvrtoj generaciji od kada je 1989. godine lansiran brend. Reprezentuje put bez kraja koji se gubi na horizontu, što je motiv koji je dodatno naglašen kod novog grba. Donji otvor je širi, što je dovelo do sužavanja prikazanog druma koji se nadalje neće završavati u jednoj tački, stavljujući fokus na pomenuti horizont.

Pride, Infiniti je razmak između slova u ispisanoj reči učinio impozantnijim kako bi „dodatno vizuelno naglasio horizont.” Kompanija će osvežiti logotip na predstavnicima palete u predstojećem periodu, pa će se novo obeležje uskoro šepuriti na rešetkama hladnjaka japanskih vozila.

Kada pomenusmo da su i drugi pristupili izmeni logotipa, da kažemo da su ove godine tom zahvatu pristupili Jaguar Land Rover i Porsche, pridružujući se sledećim komapnijama koje su to ranije odradile: BMW, General Motors, Lotus, Citroen, Peugeot. To samo pokazuje koliko je konstruktorima važno da naglase nameru da se uklope u novu epohu automobilske industrije.

Nove oznake kompanije će krasiti osveženo maloprodajno iskustvo klijenata jer proizvođač reafirmiše svoju posvećenost fizičkim maloprodajnim prostorima u svetu koji žudi za većom prodajom ostvarenom upotrebom interneta. Ima upečatljivu arhitekturu koja uzima inspiraciju iz japanske filozofije dizajna. Novi izložbeno-prodajni saloni će biti otvoreni počevši od ovog meseca, na sledećim lokacijama, uglavnom u Americi: Los Anđeles, Džordžtaun, Teksas, Monterej, Meksiko, Doha, Katar. Kasnije će se ovim lokacijama pridružiti i druge.

Potencijalni kupci i posetioci posebnih događaja brendova ili maloprodajnih salona mogu iskusiti novi miris kompanije. Infiniti ga je utemeljio na onome što proizvodi japanski čempres (hinoki), kedar (sugi) i citrus (iuzu) drvo, sve podešeno na način da čoveka podseti na mirise šume.

Kompanija je takođe kreirala jedinstveni zvučni logo, koji će koristiti u reklamama, promotivnim materijalima, video snimcima kompanije i za potrebe opcionog slušanja muzike u izložbeno-prodajnim salonima. Zvučni pejzaž kombinuje zvuk bubnja taiko, japansko zvono vetra (furin) i ljudski glas.

Infiniti nije usamljen u ovom segmentu promena pošto je Maserati uveo novi globalni maloprodajni koncept još prošlog septembra u italijanskom gradu Milanu. Oni su želeli da umanje jaz u iskustvu kupca između tradicionalne i internetom podržane kupoven, pa su uveli program nazvan Fuoriserie. Primena istog bi trebalo da umili brend kupcima.

Nadležni u japanskoj firmi ne navedoše kada će vozila dobiti nove ambleme, ali je verovatno da će se to dešavati na budućim modelima firme. Tu možemo prvo da očekujemo fascinantni krosover sledeće generacije s oznakom QX80, a ima nekih glasina da je u razvoju i novi krosover s mogućnošću prevoza do pet osoba. On bi trebalo da doprinese širenju ponude negde od 2025. godine.

Nažalost, kompaniji će biti potrebno mnogo više od izmene brenda i stila maloprodajnih objekata kako bi preokrenula strašan negativan trend u prodaji. Cifre koje ilustruju realizaciju Infinitija su pale za oko 20% u godini za nama, pa je isporučeno svega 46 hiljada vozila. Ako je to za petinu manje u odnosu na 2021. onda treba reći da je za oko trećinu skromnije postignuće od onog iz 2017. godine.

AutoRepublika

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments