1. Home
  2. Vesti
  3. Ovaj kombi Toyota Hi-Ace je savršeno očuvana vremenska kapsula iz osamdesetih
Ovaj kombi Toyota Hi-Ace je savršeno očuvana vremenska kapsula iz osamdesetih
2

Ovaj kombi Toyota Hi-Ace je savršeno očuvana vremenska kapsula iz osamdesetih

319
2
Podelite sa prijateljima:

Toyotin kultni kombi Hi-Ace stekao je uglednu reputaciju na ulicama Južne Afrike, kao decenijama nepokolebljiv transport za putnike, međutim model treće generacije ima tendenciju da bude najcenjeniji od svih. Evo retkog primerka, u odličnom stanju koji je trenutno na prodaju.

Još uvek dominira južnoafričkim putevima sa svojim duhovnim naslednikom, petom generacijom H200.  Model o kojem je reč danas tako savršeno oličava osamdesete – posebno ovu specifičnu iteraciju koju je na prodaju ponudio Gordon’s Auto Traders Pty Ltd sa sedištem u Kejpu.

Prvobitno lansiran 1982. godine, ovaj model je imao impresivnu proizvodnu karijeru koja se protezala sve do 2007. godine, što mu je pomoglo da stekne nadimak Zola Budd pošto „uspeva da nastavi da radi posle toliko godina“. Povezana sa južnoafričkim tržištem iz raznih razloga, takođe je sastavljena upravo tamo, u Toyotinoj fabrici u Durbanu.

Sa tapacirungom koji izgleda pristojno za svoje godine i spoljašnjim vinilom, ovaj model je opstao do danas u besprekornom stanju. Čudo koje je do sad imalo jednog vlasnika koje je većinu svog postojanja provelo u granicama garaže uparene sa tablicom Northern Cape što znači da će uglovi i pukotine takođe verovatno biti bez rđe. Kilometraža od 153.629 km je autentična.

Sa svojim kozmetički netaknutim stanjem, prodavac traži za ovaj kombi 595 hiljada randa, što je oko 32 hiljade evra. S obzirom da je ovo bolje opremljen Hi-Ace 2200 GLX, potencijalni kupci mogu uživati u saznanju da je originalni model uključivao servo upravljač kao standard i 2,2-litarski motor koji je mogao da se pohvali većom snagom.

AutoRepublika

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sa ovom lokacijom motora mogu misliti koji je to nivo buke na prednjim sedištima. A i uopšte.
Imao sam prilike putovati sa onim „Olimpijskim“ ( ZOI ’84 ) Mitsuhishi-jem L300 AWD i ono je po pitanju akustike bilo „Bog dragi da pomogne“ …

BB

Pa sudeći po tapaciranoj unutrašnjosti, vjerovatno je imao i neku ozolaciju…