1. Home
  2. Vesti
  3. Ford najavljuje Pumu ST
Ford najavljuje Pumu ST
0

Ford najavljuje Pumu ST

137
0
Podelite sa prijateljima:

Potentnija varijanta Fordovog krosovera biće predstavljena do kraja tekuće godine. 

Srce Pume ST, odnosno motor, biće preuzeto iz modela Fiesta ST. U pitanju je 1,5-litarski turbo trocilindarski benzinac koji razvija 200 ks i 290 Nm. Kako agregat stiže i Fieste, za očekivati je da će koristi i istu transmisiju, tj. šestostepeni manuelni menjač.

Zbog veće visine i mase, Puma ST nudiće nešto lošije performanse naspram hot heča, te će se sprint do „stotke“ obavljati za nekih 6,7 ili 6,8 sekundi. Puma ST trebalo bi da dobije i ažuriranje na ostalim poljima, pre svega kada je reč o ogibljenju, kako bi moglo adekvatno da se isprate performanse pogonske jedinice.

Naravno, potentnije izdanje krosovera imaće niz razlika u odnosu na standardni model. Tu se pre svega misli na veće odbojnike sa većim usisnicima za vazduh, kao i na zadnji spojler većih dimenzija, te impelementaciju dvostrukog završetka izduvne cevi.

U kabini se ne očekuju neke ogromne promene. Veruje se da će izgled ostati manje-više isti, s tim da će Puma ST dobiti novi, sportski volan kao i Recaro sedišta.

Premijera Ford Pume u ST varijanti odigraće se do kraja tekuće godine, a do tada možete pročitati naš test Pume ST-Line klikom OVDE. 

AutoRepublika 

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments