1. Home
  2. Vesti
  3. PSA grupa ostvarila profit u prvoj polovini godine
PSA grupa ostvarila profit u prvoj polovini godine
1

PSA grupa ostvarila profit u prvoj polovini godine

320
1
Podelite sa prijateljima:

Ni korona virus nije sprečio Francuze da posluju „u plusu“.

Šef PSA grupacije, Karlos Tavarez, ubeđen je da će se ovaj gigant brzo oporaviti od efekata krize u vezi sa Covid-19, te očekuje značajno bolje rezultate u drugoj polovini tekuće godine.

PSA grupa, koju čine Peugeot, DS, Citroen i Opel, prodala je u periodu od januara do juna 1.033.000 automobila, uz pad prodaje od 45,7%. U istom periodu lane su isporučili čak 1,9 miliona vozila.

Uprkos takvom oštrom padu prodaje, ova kompanija je ostvarila profit. Za prvih šest meseci 2020. godine imali su dobit od 595 miliona evra. Tavarez ističe da je ovo posledica velikih promena koje su se odigrale u PSA grupaciji u prethodnih nekoliko godina, a cilj je bio da se kompanija učini agilnijom i spremnijom da reaguje na brze promene u modernoj automobilskoj industriji.

Prvi čovek PSA pohvalio je sve zaposlene za veliki trud uprkos krizi oko korona virusa. „Svi vredno rade na tome da izgradimo čistu, bezbednu i pristupačnu mobilnost za naše kupce“, naveo je Karlos Tavarez. On je dodao da je prodaja počela da se popravlja u Evropi u junu i julu, i da je stanje što se tiče narudžbina novih automobila „odlično“.

Stručnjaci navode da je finanijskih bilans za prvih šest meseci koji je ubeležila PSA grupa daleko bolji od onoga što su ostvarili njihovi konkurenti, a glavnu zaslugu u tome vide što su Francuzi uspeli da pod Tavarezovim vođstvom minimalizuju troškove proizvodnje.

Tavarez je najavio i da proces spajanja sa FCA ide normalnim tokom, te da očekuje da se to finalizuje do kraja prvog kvartala 2021. godine.

AutoRepublika 

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Moram da priznam da je ovo neobična vest u auto industriji u ovo današnje vreme …
Ali, ja pročitah negde i da je „Tesla“ ostvario veoma pozitivne rezultate (valjda dva kvartala zaredom, a što je za njih nezabeležno do sada).