1. Home
  2. Vesti
  3. Počelo testiranje prototipa nove S klase
Počelo testiranje prototipa nove S klase
0

Počelo testiranje prototipa nove S klase

449
0
Podelite sa prijateljima:

Mada je trenutno najstarija među konkurentima, trenutna, nedavno osvežena S klasa dobro se drži protiv znatno mlađih BMW Serije 7 i Audija A8. 

Na osnovu najsvežijih informacija, nova generacija S klase, kodnog naziva W223 trenutno je na testiranju u Skandinaviji, tačnije na severu Švedske. Očevici tvrde da su uz Mercedes prototip na testiranju prisutni i A8 i Serija 7.

Mercedes nije odao ništa što se tiče budućeg izgleda S klase, ali jeste dao neke suptilne najave povodom tehnologije koju će koristiti ovaj model. Naime, nadolazeća, sedma generacija S klase imaće četvrti i peti nivo autonomije. Kako bi bolje razumeli šta zaista znače ovi nivoi autonomne vožnje predlažemo vam da pročitate ovaj tekst. 

Kako je već saopšteno da Mercedes napušta V6 agregate, moguće je da će i regularna S klasa više neće koristiti V12 motor, već da će on ostati u upotrebi samo u Maybach varijanti. Ostatak palete motora činiće redni šestaci i agregati u V8 konfiguraciji. Takođe, biće omogućen i blagi hibridni pogonski sistem, a u Mercedesu nisu odbacili ni plug-in hibrid ni potpuno električnu varijantu nove iteracije S klase.

Sedma generacija S klase očekuje se na tržištu 2020. godine, Audi A8 predstavljen je prošle godine, dok je BMW za 2019. godinu najavio osveženu Seriju 7. 

(449)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments