1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes više neće prodavati dizel automobile u SAD
Mercedes više neće prodavati dizel automobile u SAD
0

Mercedes više neće prodavati dizel automobile u SAD

512
0
Podelite sa prijateljima:

Kraj jedne epohe za Mercedes u SAD, obzirom da su najavili da prestaju sa prodajom dizel modela u ovoj zemlji.

Ola Kelenius, šef razvojnog odeljenja Mercedesa, razlog vidi u pre svega nezainteresovanosti američkog kupca za ovaj tip motora. Kalenius je u razgovoru sa novinarima izjavio da su dizel modeli činili svega 3% prodaje Mercedesa u SAD.

Još jedan razlog je neslaganje nemačkog premium proizvođača sa EPA odnosno američkom Agencijom za zaštitu okoline, kojoj je trebalo mnogo vremena da izda sertifikat za dizel motore kod nove E klase. Pregovori između EPA i Mercedesa nisu dali rezultate, te je kompanija iz Štutgarta definitivno odlučila da više ne nudi modele sa dizel motorima u ovoj državi.

Amerikanci je trebalo da dobiju dizel agregate u C klasi i SUV modelu GLS, ali će ostati samo sa benzinskim motorima, i eventualno plug-in hibridnim pogonima. Jedini model koji će se naći u prodaji sa dizel motorom u SAD jeste komercijalno vozilo Sprinter koje se inače i proizvodi na američkom tlu, u državi Južna Karolina.

Nedavno je Ola Kelenius potvrdio i da Mercedes ukida V6 agregate i menja ih rednim „šestacima“, pre svega zarad ušteda u proizvodnji motora, a više o tome možete pročitati ovde.

(512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments