1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo bez profita u 2017. godini
Alfa Romeo bez profita u 2017. godini
0

Alfa Romeo bez profita u 2017. godini

530
0
Podelite sa prijateljima:

Mada su u FCA očekivali da će poslednji kvartal uspeti da donese dobit Alfa Romeu, to se ipak nije dogodilo.

Ovo je novinarima saopštio šef FCA, Serđo Markione. Prvi čovek italijansko-američke alijanse dodao je „Alfa Romeo je revitalizovan, ali još uvek moramo da radimo na većem broju prodatih automobila. Gubici su svakako manji nego lane“.

Markione naglašava da iako je prodaja Alfa Romea u SAD imala frapantan porast od 2300%, ipak nisu ispunjena očekivanja, kao i da je prodaja u Kini išla slabije nego što se to predviđalo.

FCA neće saopštiti prodajne rezultate, ali različite agencije nude svoje procene. JATO Dynamics tvrdi da je prodaja Alfe bila oko 118.000 u 2017. godini, naspram 71.700 u 2016, dok Fim-Cisl (sindikat italijanskih radnika u automobilskoj industriji) tvrdi da je ove godine prodato 150.722 vozila što je značajno povećanje u odnosu na 2016. godinu kada je do novih vlasnika stiglo 93.000 automobila.

U svakom slučaju, prvobitni plan Markionea iz 2014. godine da se do 2018. na tržište izbaci osam novih modela i dostigne prodaja od 400.000 vozila na godišnjem nivou je izmenjen. Šef FCA naglasio je da se krajnji rok pomera za 2022. godinu, do kada bi Alfa Romeo trebalo da na tržište plasira preostale planirane modele.

Očekuje se da plasiranjem novih modela i porastom obima prodaje Alfa Romeo dođe do profita.

(530)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments