1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep priprema veliku SUV ofanzivu
Jeep priprema veliku SUV ofanzivu
0

Jeep priprema veliku SUV ofanzivu

264
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći svetski proizvođač SUV modela, Jeep, odlučio je da nakon lansiranja nove iteracije legendardnog Wranglera na tržište izbaci još nekoliko automobila.

Očigledno je u Jeepu očekuju da se kupci koji žele nešto konvencionalniji SUV za razliku od Wranglera okrenu nekom od novih modela koje je kompanija pripremila za njih. Prvi će na tržište novi Cherokee, a zatim i Grand Wagoneer. Uz sve to, Jeep planira i prvi pikap model.

Šef američkog brenda, Majk Menli, izjavio je na marginama Salona automobila u Detroitu da ova kompanija planira potpuno električni model za 2020. godinu, kao i da je sledeći cilj Jeepa postizanje prodaje dva miliona automobila na godišnjem nivou.

Menli tvrdi da ovakvog rasta ne može biti bez bolje prodaje u Evropi, stoga novi Compass upravo prvo stiže na Stari kontinent, odnosno u Veliku Britaniju. Namenjen kao gabaritni konkurent Nissanovom bestseleru Qashqaiju, od Compassa se očekuje da iznese na svojim plećima veći deo prodaje u Evropi. Trenutno je najprodavaniji model Jeepa na našem kontinentu Renegade.

Ove godine Jeep će uz svaki model ponuditi i blago hibridni pogon od 48V, a do 2020. godine Amerikanci će ponuditi i plug-in hibridna vozila. Takođe, Menli je najavio i daleko luksuzniju varijantu modela Grand Cherokee koja će se po njegovim rečima uskoro naći na tržištu.

 

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments