1. Home
  2. Vesti
  3. Renault i Mercedes predstavili novi benzinski motor
Renault i Mercedes predstavili novi benzinski motor
1

Renault i Mercedes predstavili novi benzinski motor

5.44K
1
Podelite sa prijateljima:

Grupacija Renault-Nissan i Mercedes, predstavili su novi 1,3-litarski turbo benzinski motor sa četiri redno postavljena cilindra.

Agregat čija zapremina iznosi tačno 1.330 kubnih centimetara, dolaziće u tri različite konfiguracije. Prva verzija će imati izlaznu snagu od 115 konjskih snaga uz 220 Nm obrtnog momenta, sledi TCe 140 koji nudi 140 konjskih snaga uz 240 Nm obrtnog momenta i može biti uparen i sa šestostepenim manuelnim menjačem, kao i sa sedmostepenom automatskom transmisijom. Najsnažnija varijanta novog motora je TCe 160 koji razvija 160 „konja“ i 260 Nm obrtnog momenta uz manuelni, odnosno 270 Nm uz automatski menjač.

Renault je saopštio da je kod ovog agregata koristio tehnologiju koja već postoji u pogonskoj jedinici Nissana GT-R. Naime cilindri imaju specijalnu prevlaku koja smanjuje trenje i čini motor efikasnijim.

Francuzi su već saopštili da će novorazvijeni motor imati premijeru u modelima Scenic i Grand Scenic, sledeće, 2018. godine. Mercedes nije dao nikakve informacije u kom će se automobilu prvo naći ovaj novi motor, ali mi prognoziramo da će u pitanju biti sledeća generacija A klase koja stiže u narednih nekoliko meseci.

Novi motor samo je jedan u  nizu projekata saradnje Renault-Nissan alijanse i Daimlera. Uz pomenuti agregat, najvažnije je svakako napomenuti novu X klasu koja je zasnovana na Nissan Navari, i između ostalog proizvodiće se u fabrici francusko-japanske grupacije u Barseloni.

(5438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se što ima četiri cilindra.