1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Suzuki Hayabusa za 2022. godinu (GALERIJA)
Suzuki Hayabusa za 2022. godinu (GALERIJA)

Suzuki Hayabusa za 2022. godinu (GALERIJA)

1.30K
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač predstavio je novo izdanje Hayabuse. 

Legendarni motocikl Suzukija tako će nastaviti svoju dugu karijeru, mada je u poslednjih nekoliko godina pao u senku konkurencije. No, rukovodostvo marke očito veruje da Hayabusa i dalje ima šta da kaže na tržištu. Suzuki navodi da je reč o novoj, odnosno trećoj generaciji čuvenog dvotočkaša.

Prvi pogled je dovoljan da se shvati da se o Hayabusi, no činjenica je da je nova iteracija doživela ozbiljne promene na nekoliko polja. Pre svega, kada je reč o dizajnu, jer motocikl sada izgleda manje glomazno nego što je to bio slučaj ranije. Napred vidimo novu svelosnu grupu, retrovitori su pozicionirani niže nego ranije, uz izražen „kljun“ na prednje delu motocikla. Suzukijevi dizajneri su posebno poradili na simetriji motocikla, nestale su preduge izduvne cevi i sve sada izgleda značajno manje i skladnije.

Aluminijumski ram je ostao gotovo isti, ali je bilo izmena na podramu, čime je došlo do male uštede mase. Uz nekoliko „dijetalnih zahvata“ masa Hayabuse pala je na 264 kg, umesto nekadašnjih 266 kg. Motocikl ima idealan raspored mase od 50:50.

Kada je reč o samoj pogonskoj jedinici bilo je promena, ali ne u pravcu u kom bi neko očekivao. Tako motor od 1.340 kubnih centimetara sa četiri redno postavljena cilindra raspolaže sa 188 ks, naspram 194 ks na koliko je mogao da računa prethodnik.

Ali, Suzuki navodi da je odziv na gas sada bolji i da motocikl ima ubedljivije ubrzanje. Sprint do „stotke“ obavlja se za svega 3,2 s, dok je drugoj generaciji za taj juriš trebalo 3,4 s. Maksimalna brzina ostaje ista i elektronski je ograničena na 185 milja na čas, ili da budemo precizniji 298 km/h.

Nova Hayabusa je dobila i drugačiju instrumentalnu tablu koja kombinuje digitalno i analogno. Analogni su ostali obrtomer i brzinomer, dok je između njih smešten jedan TFT ekran u boji.

Očekuje se da cena nove Hayabuse bude znatno veća naspram odlazećeg modela.

AutoRepublika 

 

(1303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

U Nemackoj je 18 i kusur hiljada.Za takvu legendu na dva tocka (U prvoj deceniji ovog veka Busa se prodavala samo u USA po 10000 godisnje)realno.Kod nas mislim da ce biti 15-16 jer je uvoznik pravi.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Zoca