1. Home
  2. Sajmovi
  3. Tokio 2017
  4. Toyota GR HV koncept
Toyota GR HV koncept
0

Toyota GR HV koncept

219
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota GR, novoformirano performantno odeljenje japanske marke, priključuje još dva model u narednih par meseci, Yaris i Supru. Međutim, pre nego što serijske sportske verzije stupe na scenu, Toyota je na štand tokijskog salona izvela GR HV koncept, kupe baziran na modelu 86 sa nekim prilično čudnim unapređenjima.

Konceptni dvosed je pogonjen prednje pozicioniranim hibridnim agregatom s tim što se snaga šalje na zadnje točkove, isključivo. Toyota nije voljna da saopšti o kakvim se performansama ovde radi, ali s obzirom da aktuelni 86 kupe isporučuje 207 ks, treba očekivati da „konjica“ bude daleko brojnija.

Dizajn koncepta je inspirisan LMP1 TS050 hibridnim trkačem. Odlikuje ga uklonjivi krov u targa stilu, LED farovi, jedinstveni točkovi i spojler u stilu WEC trkača. Mat crni finiš zaokružuje agresivan izgled.

Bez dileme najoriginalnija karakteristika je šestostepeni automatik koji ima manuelnu funkciju u „H“ šemi. Manuelni režim vozaču omogućava da transmisijom upravlja na tradicionalan način.

Foto: Motor 1

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments