1. Home
  2. Vesti
  3. Najmoćniji Mercedes GLA je ažuriran
Najmoćniji Mercedes GLA je ažuriran
1

Najmoćniji Mercedes GLA je ažuriran

102
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je danas objavio dva saopštenja. Prvi je planirano ažuriranje nabrijanog kompaktnog krosovera Mercedes-AMG GLA 45 S 4Matic+. Osnovni GLA je modernizovan prošlog proleća, ali je top verzija tek sada došla na red. Štaviše, od dve verzije „četrdeset petice“, samo je jedan ostao u službi – najmoćniji GLA 45 S. Verzija bez sufiksa S je povučena.

Kao i svi modeli GLA, najekstremnija verzija ima novu optiku i branike. Takođe, plastična lajsna na lukovima točkova, koja je ranije bila samo crna, sada je ofarbana u boju karoserije. Na haubi, oznaka logotipa AMG zauzima mesto amblema trokrake zvezde.

U unutrašnjosti nema primetnih promena, sa izuzetkom ažuriranog multimedijalnog sistema MBUX. Novi volan AMG Performance, presvučen alkantarom sa duplim bočnim kracima, skoro je kao onaj na restilizovanoj E-Klasi generacije W213.

Pored toga, za ažurirani GLA 45 S dostupno je nekoliko novih kombinacija boja za presvlake sedišta, a dostupan je i novi materijal za ukrasne umetke – porozna lipa.

Tehnička komponenta ostaje ista: krosover je opremljen istim dvolitarskim turbo motorom M139 (421 KS, 500 Nm), osmobrzinskim automatskim menjačem AMG Speedshift DCT-8G sa dve vlažne spojnice i pogon na sve točkove AMG Performance 4Matic+ sa pojedinačnim spojnicama na zadnjim točkovima. Ažurirani 45s će se naći u prodaji za nekoliko meseci.

Mercedes-Benz je takođe objavio cene za karavan All-Terrain E-Klase generacije S214, čiji debi je održan u septembru. „Terensko“ vozilo, već u osnovnoj konfiguraciji, imaće vazdušno ogibljenje, sistem sveobuhvatne vidljivosti sa providnim dnom, ulazak bez ključa, grejanje prednjih sedišta, prilagodljiv tempomat i druge opcije.

Na početku prodaje, koji je zakazan za prvi kvartal 2024. godine, biće ponuđene tri modifikacije. Mercedes-Benz E 220 d 4Matic sa dvolitarskim turbodizelom (197 KS) košta od 74.078 evra, priključni hibrid E 300 de 4Matic (326 KS) procenjen je na minimum 81.753 evra, a za benzinac E 450 4Matic sa rednim „šestakom“ (381 KS) potrebno je da se plati najmanje 89.191 evra.

AutoRepublika

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mnogo mi se dopada ovaj karavan All-Terrain.