1. Home
  2. Vesti
  3. JLR, GM, FCA, BMW usavršavaju dalje dizel motore
JLR, GM, FCA, BMW usavršavaju dalje dizel motore
0

JLR, GM, FCA, BMW usavršavaju dalje dizel motore

218
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos velikoj internacionalnoj negativnoj kampanji u vezi sa dizel tehnologijom, proizvođači je se ne odriču i nastavljaju rad na usavršavanju iste. Tako je, za ovu godinu, ukupno 11 novoregistrovanih dizel motora za putnička vozila, a prema izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine SAD (EPA).

Jaguar Land Rover, već drugu uzastopnu godinu, prednjači na ovoj listi, i poseduje širu dizel paletu motora od bilo kog drugog evropskog proizvođača. JLR je za ovu godinu, svoju ponudu proširio Ingenium četvorocilindarskim turbodizel agregatom od dva litra zapremine, koji se ugrađuje u novi Velar, i Jaguar modele XE, XF i F-Pace.

Pored JLR, i FCA je registrovao dizel jedinicu, koja će se instalirati u Jeep Grand Cherokee i Ram 1500 modele, proizvedenu od strane VM Motori. Ovaj agregat je V6 konfiguracije, zapremine tri litra. Ostatak novopridošle dizel game se odnosi na BMW sa svojim the 328d i X5 xDrive 35d agregatima, kao i na Chevrolet sa modelima: Cruze, Colorado i Equinox; kao i dva GMC modela: Canyon i Terrain.

Džo Eberhard, prvi čovek JLR divizije za Severnu Ameriku navodi da kompanija neće ulagati značajna sredstva u medijsku promociju dizel agregata, prevashodno zbog mogućih kontraefekata, ali da se oslanja na preporuke među prijateljima, koji su upoznati sa velikim i nepobitnim prednostima, koje ova tehnologija pruža. Do sada, Jaguar Land Rover ima besprekornu reputaciju u pogledu emisija štetnih gasova iz svojih dizel jedinica. Pored toga, Eberhard je izjavio da je prodaja modela sa dizel agregatima u Severnoj Americi u stalnom porastu, kao i da se JLR neće odreći dizel tehnologije.

Da dodamo još da je Ford objavio proširenje dizel ponude za svoj kultni model F-150, koji smo nedavno imali prilike da testiramo, šestocilindarskom dizel jedinicom. i drugi model kompanije – SUV vozilo Bronco, dobiće dizel pogon.

 

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments