1. Home
  2. Vesti
  3. Napustio nas je Ken Blok
Napustio nas je Ken Blok
27

Napustio nas je Ken Blok

5.26K
27
Podelite sa prijateljima:

Ako se po jutru dan poznaje, ova 2023. godina nikako neće biti uspešna u automobilskom svetu. Drugog dana nove godine nas je dočekala vest da čuveni Ken Blok više nije sa nama. Organizacija „The Hoonigans“ za koju ja Amerikanac vozio tokom velikog dela svoje karijere je objavila vest da je Blok stradao u nesrećnom slučaju vožnje motornih sanki na svom privatnom imanju u američkoj saveznoj državi Juti. Drugi detalji nisu poznati, ali smo sigurni da ćemo saznati više informacija kako vreme bude prolazilo.

Blok je rođen 1967. godine i prvi put je stekao medijsku pažnju pre dvadesetak godina kada je za volanom Subarua dominirao u američkom reli šampionatu. Ostaće najpoznatiji po jedanaestogodišnjoj karijeri u Fordu, a iako se na kratko oprobao i u WRC-u, najviše ga pamtimo po ludovanju u takozvanoj kategoriji „gymkhana“.

Reč je o slobodnoj vožnji na raznim lokacijama, a Ford će da razvija posebne modele konkretno za njega. Tu spadaju Mustang „Hoonicom“, Fiesta RX43 i F-150 „Hoonitruck“. U periodu od 2005. do 2015. godine, Blok je slavio na petnaest relija u odnosnom američkom šampionatu, dok je njegov najbolji rezultat u WRC-u bio sedmo mesto u Meksiku 2013. godine. Nakon Forda je vozio i za Audi tokom protekle dve godine, s ciljem da promoviše električne modele nemačkog proizvođača vozila.

Ken i njegova supruga Lusi su imali troje dece. Pored vožnje, pokazao se i kao veoma uspešni biznismen zahvaljujući obući pod imenom DC Shoes i firmu je osnovao tokom devedesetih godina prošlog veka.


Na priloženim fotografijama možete da vidite i poslednju fotografiju koju je 56-godišnji vozač „okačio“ na društvenoj mreži Instagram. Na njoj možemo da vidimo Amerikanca kako vozi automobil u snežnim predelima Jute, i kako uživa na putu vožnji motornih sanki. Blok je objavio fotografiju tokom jutarnjih sati ponedeljka dok je do nesrećnog slučaja došlo istog dana u popodnesnim satima.

Više informacija ćemo objaviti kad one budu dostupne.

AutoRepublika

(5255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

27 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tuga. Čovek je bio pravi čarobnjak.

Renault Terminator

Luduje se do jednom…

Stevan R

Ti si baš redak ljudski otpad

Renault Terminator

Zašto?
Jel provocirao,izazivao sudbinu svojim vožnjama?Jeste.Jel imao udese što na reliju što na tim cirkusima gdje je jedva živ ostajao?Jeste.I nije mu bilo dovoljno da shvati da treba povući ručni.E pa sad je đavo došao po svoje.Sve do jednom…

BB

Nije se ovdje niko likovao što ke neko poginuo, već jednostavno se dovodi u vezu život na ivici oštrice i vjerovatnoća da se preko te ivice pređe. Na žalost, logika je neumoljiva, bez obzira šta mislimo o ličnim i ljudskim osobinama poginulog.
Evo imamo u Prijedoru sličan primjer ali u Avijaciji, par sati prije nove godine poginuše otac i kćerka u avionu, godine iskustva, sport u svakom mogućem smjeru ali desilo se ono najgore…😒

TheStig

Nisi u pravu. Rekao je to na takav način kao da je pokojnik ludovao od „bijesa“. Čovjek je bio istinski sportista, šoumen i dopadljiva ličnost koja bi mnoge današnje mlade mogla svojim primjerom naučiti kako je biti pasioniran za nečim. Ista stvar se desila Šumaheru. A cijeli život je bio prizeman i čovjek blage naravi. Čovjek je uživao u životu i onome čime se bavio. Uostalom tako se život i živi, punim plućima. Da ima trunke poštovanja i kulture ne bi napisao ništa sem kao što su i ostali ovdje i mnogi širom svijeta.

Renault Terminator

Ja o preminulom ne mislim ništa loše niti sam šta pogrdno o preminulom napisao.Čovjek je svojim zanimanjem prosto izazivao smrt svakim svojim nastupom u bilo kojoj disciplini,dal je on u tome uživao provocirajući smrt,sigurno jeste,da nije,davno bi se smirio.Dal to publika voli,pa naravno da voli da gleda tuđu glavu u torbi i da navija i da ima idola.Bog će spasiti jednom,dva puta,tri puta…deset puta,jedanesti put neće,pustiće te đavolu kojeg cijelo vrijeme tražiš.A on se sa skoro 60 godina nije dao smiriti..jbg,za sve postoji granica.

Yankee

Kad ti je sudjeno – sudjeno je, bez obzira da li radio vragolije ili lezao na kaucu.

Renault Terminator

Ima i tu istine,slažem se.Ali ne kaže naš narod bez veze,čuvaj se i Bog će te čuvati,ima i tu istine.

Yankee

Ja sam cuo onu drugu, „Bog cuva budale i pjance“ hehe

Renault Terminator

To kažu budale i pijandure😁…

BB

Postoji vjerovatnoća u svemu. Nije ista vjerovatnoća da pogineš da se rugaš snajperu na grudobranu ili čučiš u rovu..
Ne treba anđele čuvare držati prezapislenima, nekad i njima pažnja popusti …

Yankee

Ima ona recenica u filmu Midway kada tip kaze, „Moj ujak je proveo ceo zivot na izgradnji visokih zgrada u New Yorku u vreme kada nikakva zastita nije postojala i jedan pogresan korak bi rezultirao u padu. Umro je tako sto ga je udario pijan vozac na travi kada je izlazio iz crkve. Kada ti je vreme – vreme je“.

Renault Terminator

A koliko ih je blebnulo sa zgrada u to vrijeme…sam Bog zna.Danas kada imaju svu moguću zaštitnu opremu ginu po gradilištima,mogu da zamislim tek tada…

Yankee

Upravo to – nekome je bilo sudjeno da padne sa zgrade, a nekome da ga ubije pijani vozac iako su se obojica bavili istom profesijom.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Yankee
Renault Terminator

U to vrijeme puno više je bilo suđeno da padnu sa zgrade nego što padaju danas.
A izuzetaka uvijek ima i uvijek će biti,kao što je tog nesretnika ubila pjana budala.

BB

Za razliku od tog ujaka u filmu, ja sam u stvarnosti hodao po skelama i krovovima još kao dječak i to bez ikakve zaštite pa sam preživio, i vozio blesavo i nekoliko puta me refleksi spašavali, ali sad gledam svijet drugim očima i to upravo iz tog iskustva. Refleksi slabe i nije ih red stavljati na ispit bez veze, ako trebam rizikovati život da bih zaštitio porodicu, to je u redu, ali da ga stavljam na rizik zbog malo adrenalina, neka hvala…

s mile

R.I.P.

žao mi je, još jedan maher u vožnji ode

jeste bio showman, ali je bilo zadovoljstvo gledati ga

kažu mudri “ Od čega živiš od toga i umireš“

BB

Ah taj roll bar…
Kvad i motorne sanke mi izgledaju opasno i kad stoje, a pogotovo za nekoga ko ne osjeća strah od brzine…

TheStig

Najveći showman u automoto sportu ikad. Pokoj mu duši. 🙏🏿Nedostajaće.

xtrimi

55 godina
Vrhunski showman.
Ali nisu ni refleksi kao što su bili.

BB

A vidiš, deda je poživeo da bi mogao unucima iskustva prenijeti 👍

s mile

F1 je divljanje, moto cross je divaljnje, paraglajding, letenje, mnogi sportovi su opasni, Šumi ode u legende, a odličan skijaš.

Jednostavno se desi, dobro je da je stradao radeći nešto što voli.

Renault Terminator

Šumi je još živ.Nastradao je tako što je skijao na opasnoj deonici koja i nije dio uređenih staze,on je skijao na stazi koja je još opasnija od najopasnije uređene staze.Znači neda đavo mira i gotovo..Kubica je isto nahebo bezveze,bio fabrički vozač u Renaultom F1 timu,bio je na vrhuncu forme,očekivalo se da će sezonu koja je sledila biti među top 3 vozača.I on se u među sezoni unakazi na nekom slepačkom reliju u Italiji vozeći Škodu Fabiju.I sam je kasnije rekao da je na tom reliji učestvovao iz zajebancije..i tako sebi iz zajebancije sjebao karijeru u F1.

s mile
Izmenjeno 1 godina pre od strane s mile
s mile

Ken Block Tributes from the Dakar Bivouac

https://www.youtube.com/watch?v=GYyTdAVib7Q

Ken Block 1967 – 2023 RIP

https://www.youtube.com/watch?v=kgJEYkBO33A