1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan izašao iz trke za proizvodnju Appleovog automobila
Nissan izašao iz trke za proizvodnju Appleovog automobila
4

Nissan izašao iz trke za proizvodnju Appleovog automobila

231
4
Podelite sa prijateljima:

Reuters javlja da japanska kompanija više nije jedan od kandidata za saradnju sa američkim IT gigantom u vezi sa proizvodnjom njegovog prvog automobila. 

Reuters prenosi pisanje Financila Timesa koji navodi da je Apple odustao od potencijalnog partnerstva sa Nissanom nakon neslaganja koja su se pojavila tokom pregovora. Navodno je problem nastao u vezi brendinga samog vozila, a mediji javljaju da pregovori nisu dosegli „ozbiljan nivo“, već da je sve ostalo na uvodnom nivou. Naime, rukovodstvo Nissana nije želelo da kompaniju svede na pukog podizvođača američke firme i tako je sve ostalo na uvodnom nivou.

U poslednje vreme je sve više vesti u vezi sa proizvodnjom Appleovog automobila, a neki mediji čak javljaju da bi ovo vozilo moglo da se nađe na tržištu već 2024. godine, kao i da se očekuje da Apple upotrebljava sopstvene baterije.

Nedavno je i južnokorejski Hyundai potvrdio da nije u pregovorima sa Amerikancima oko procesa montiranja njihovog automobila, ali je u igri još nekoliko kandidata. Ovakva vest dovela je do velikog pada vrednosti akcija dua Hyundai/Kia…

Dakle, tu su i drugi pretendenti za saradnju sa Appleom, od automobilskih kompanija, sigurno da se Stellantis nameće kao jedno od logičnih rešenja. Nema sumnje da bi pragmatični Karlos Tavarez, šef Stellantisa, bio spreman na saradnju sa Appleom. Još jedno „ime“ iz industrije koju prati ovaj portal jeste Magna. Magna dugi niz godina proizvodi vozila za druge brendove, pa bi saradnja sa Appleom bili potpuno logična.

AutoRepublika 

(231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Sto ostavlja fabriku u Kragujevcu kao favorita broj jedan 🙂 Sreca ne cita nam predshjednik AR inace bi Tom Cook morao da promeni broj telefona … Mada mi bese hocemo da kompenziramo svinjske papke za letece automobile?

moron

Dobro si zapamtio osnovne komercijalne postavke našeg dragoga Predsednika …

BB

Japanski Nidec snabdjeva 92% svjetskog tržišta sa motorićima za vibracije za mobilne telefone, motore za hard diskove i sl.. (mislim da imaju velike veze sa Aple), radi dosta za auto industiju (podizači stakala, razni elektromotori) i inudstiju. Najmanji motor u portfoliju 0,2W a najveći 75MW. u svom porfoliju ima preko 240 firmi koje se bave elektromotorima ili kontrolerima i s onom što je povezano za „električno vrćenje“. Pravi fabriku u Novom Sadu za proizvodnju eletkromotora za pogon elektroautomobila. Ako u tu priču uzmemo rezerve litijuma u Srbiji, onda bi Kragujevac zaprave mogao biti kao treći stub u proizvodnji elektroautomobila (elektropogon,… Pročitaj više »

S mile

Tako Jaka imena,… APPLE, sumnjam da ce saradjivati sa prilicno Jakim imenima. Oba tesko prihvataju ustupke, koji su neminovni.

Apple ce naci manjeg proizvodjaca, kome ce puno znaciti dodatna proizvodnja, i koji ce biti spreman na ustupke…