1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Z4 koncept – blizak serijskom modelu (galerija)
BMW Z4 koncept – blizak serijskom modelu (galerija)
0

BMW Z4 koncept – blizak serijskom modelu (galerija)

398
0
Podelite sa prijateljima:

BMW Z4 koncept se poklonio pred publikom u Pebl Biču.

Po glavnom dizajneru BMW-a, Adrianu van Hojdonku, studija je veoma slična serijskom modelu, koji će svetlost dana ugledati sledeće godine.

Kao što je poznato, novi Z4 roudster je razvijen uporedo sa sestrinskom Toyota Suprom. Oba automobila (koncepta) krasi izuzetno atraktivan dizajn, pa se nadamo da se neće od toga mnogo odstupiti.

Po van Hojdonku, novajlija je najdinamičniji Z4 ikada. Anfas krasi novi dizajn svetala, šire „nozdrve“, i novi izraz.

Ono što je interesantno je da je enterijer s vozačke strane crn, dok je suvozačka strana smeđa. Navodno, cilj je bio da se naglasi performantna strana automobila.

Menjač je automatski, dok je volan u trkačkom maniru.

Ovaj koncept, uz koncept serije 8, prvi je uvid u novi dizajnerski jezik marke, koji je zaista Bavarcima bio preko potreban, jer je konkurencija iz Štutgarta na ovom planu napravila iskorak koji joj je doneo i bolju prodaju. Novi dizajnerski izraz BMW-a uklanja „višak“ linija, tako da ćemo u budućnosti gledati čistije, atraktivnije, i preciznije izvajane forme.

Van Hojdonk, koji je čitavu svoju dizajnersku karijeru proveo u BMW-u, počev od 1992. godine, naglasio je da treba napraviti distinkciju između koncepta kao što je ovaj i Vision koncepata koji se neće materijalizovati u serijski model.

Ovo što možemo da vidimo u Pebl Biču, veoma je slično onome što ćemo videti u BMW-ovim salonima sledeće godine.

Izvor: Motor 1

Fotografije: Jake Holmes

 

(398)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments