1. Home
  2. Vesti
  3. Lepota bavarskog poroka – BMW Z4 koncept (galerija)
Lepota bavarskog poroka – BMW Z4 koncept (galerija)
1

Lepota bavarskog poroka – BMW Z4 koncept (galerija)

410
1
Podelite sa prijateljima:

Danas će biti skinut veo sa BMW Z4 koncepta na Pebble Beach Concours d’Elegance manifestaciji. U međuvremenu, na internetu se pojavio čitav komplet fotografija.

Dobre vesti su da automobil izgleda fantastično. Konačno su se Bavarci okrenuli ka izraženijem evolutivnom dizajnu, kojeg karakterišu oštrije i dinamičnije linije, estetski ubedljivije izvajane površine i izrazito karakteran anfas.

Prednja svetla takođe imponuju i pitamo se da li postoji atraktivnije rešenje trenutno, uz dva izražena ventilaciona otvora u sportski stilizovanom odbojniku. Kako trendovi nalažu, naplaci su od 20 cola sa pet paoka i u perfektnoj su komplementarni sa mišićavim krilima. Zadnjim delom dominiraju široka, horizontalna svetla i atraktivni difuzor.

Enterijer je takođe dopadljiv. Zadržao je osnovnu BMW-ovu postavku, ali uz više minimalistički dizajn (što takođe pozdravljamo). Interesantno je da je kabina dvobojna, vozačko sedište je presvučeno crnom alkantarom, kao i polovina armaturne table, dok je putničko sedište finiširano u narandžastoj boji koja se poklapa sa koloritom karoserije. Centralna konzola ugošćuje veliki displej u vidu tableta a kontrolne jedinice klima uređaja su odmah ispod, u tipičnom BMW-ovom maniru. Instrument klaster je u digitalnom izdanju a još jedan mali displej počiva na volanu, verovatno prikazujući informacije vezane za brzinu, vremena po krugu i slično.

Ipak, treba imati u vidu da je ovo još uvek studija, tako da neće sve atraktivne komponente pronaći mesto u serijskom modelu, koji će se pred publikom najverovatnije pokloniti sledeće godine u Ženevi.

Prodaja bi trebalo da započne ubrzo nakon predstavljanja, a cenovna kategorizacija bi bila u okvirima aktuelnog modela. Što se motora tiče, očekuje se paleta sastavljena od 2,0-litarskih i 3,0-litarskih jedinica sa šestostepenom manuelnom ili osmostepenom automatskom transmisijom.

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

KONAČNO!!! BRAVO ZA DIZAJN!!! Posle i8, najlepši BMW današnjice.