1. Home
  2. Vesti
  3. Audi RS Q8 novi rekorder Nirburgringa
Audi RS Q8 novi rekorder Nirburgringa
2

Audi RS Q8 novi rekorder Nirburgringa

1.23K
2
Podelite sa prijateljima:

Performantno izdanje modela Q8 novi je najbrži SUV na Zelenom paklu. 

Tako dosadašnji rekord Mercedesa GLC 63 S odlazi u istoriju, dok na tron stupa novi kralj. Audi Q8 RS je Ring zvanično „preleteo“ za 7 minuta i 42,2 sekunde.

Interesantno je da Audi Q8 RS još uvek nije imao zvaničnu premijeru, te će ovaj podatak svakako odlično doći u promotivne svrhe. Debi ovog modela očekuje se u toku ovog meseca, najverovatnije na losanđeleskom salonu automobila.

Q8 RS koristiće 4,0-litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 592 ks i 800 Nm. Prevedeno u performanse, navedeni SUV biće u stanju da ubrza do „stotke“ za 3,8 sekundi, dok će maksimalna brzina iznositi 306 km/h.

Na osnovu dosadašnjih špijunskih fotografija, RS varijanta Audijeve SUV uzdanice doživela je suptilne i svrsishodne vizuelne promene. Naravno, tu je nešto više ukrasa od ugljeničnih vlakana, a jedna od najuočljivijih stvari jeste veliki difuzor na zadnjem delu vozila.

Sa predstavljanjem modela Q8 RS odeljenje Audi Sport zaokružiće jednu veoma uspešnu godinu bar kada je reč o plasmanu novih automobila. Ove godine debitovali su: RS Q3, RS Q3 Sportback, RS6 Avant i RS7 Sportback.

AutoRepublika 

(1227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Davor

Da,da.To samo naljepši SUV današnjice s pregršt tehnologije može postići

BojanNeki

Samo 10 sekundi sporiji je bio Stelvio pre 2 godine sa 87ks manje. Ništa nedostižno restajling verziji ukoliko bi bila i malo „mehanički“ dorađena.