1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeća generacija BMW-a i8 sa četvorocilindarskim motorom
Sledeća generacija BMW-a i8 sa četvorocilindarskim motorom
1

Sledeća generacija BMW-a i8 sa četvorocilindarskim motorom

314
1
Podelite sa prijateljima:

Sledeća generacija BMW-a i8 bi mogla da dobije četvorocilindarski motor umesto aktuelnog trocilindraša. Naravno, očekuje se i više snage.

Mada se spekulisalo o čisto električnom pogonu, čini se da su šefovi u Minhenu odlučili da se drže hibridne postavke.

BMW i8 je jedan od oni modela automobila za koje možemo zalepiti etiketu „vesnik budućnosti“. Njegov dizajn je zaista futurističko remek-delo, u šta smo se i sami uverili kada smo ga testirali. Jednostavno, i8 izaziva uzbuđenje kako kod nove generacije ljubitelja automobila, tako i kod „old school“ entuzijasta.

Indikativno je da se BMW poslednjih godina više posvetio nekim drugim stvarima, a podsetimo, i8 je predstavljen još 2013. godine na IAA u Frankfurtu. Doduše, dobili smo roudster varijantu i neka poboljšanja u kapacitetu baterije i snage elektromotora, ali pored toga, malo šta se promenilo. Ipak, to bi moglo da se promeni u bliskoj budućnosti.

Po BMW Blogu, nova generacija i8 će dobiti novu pogonsku jedinicu. EV verzije neće biti ali će hibridni sportista dobiti više snage i obrtnog momenta. Naime, novi model će pri lansiranju isporučivati 450 ks, a da bi to ostvario, BMW će aktuelni 1,5-litarski turbo trocilindraš od 230 konja zameniti moćnijim 2,0-litarskim četvorocilindrašem sa 300 ks.

Međutim, i sa 450 ks, i8 će biti daleko od „crème de la crème“ u sferi performantnih hibrida, kada je snaga u pitanju. S druge strane, njegov izgled je ono što ga izdvaja i čini posebnim.

 

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Nikako ne mogu da zaboravim taj auto….