1. Home
  2. Vesti
  3. Poznate cene za Fiat 600 Hybrid
Poznate cene za Fiat 600 Hybrid
5

Poznate cene za Fiat 600 Hybrid

3.13K
5
Podelite sa prijateljima:

Stellantis stalno širi ponudu svojih istoplatformnih modela. Posle Fiata 600e stiže i 600 Hybrid (mada nismo sigurni da li je to ispravan termin jer je ipak u pitanju MHEV).

Za novi 600 Hybrid su već poznate cene na pojedinim tržištima, mi smo saznali za one u Španiji. Konfigurator i knjiga narudžbina su otvoreni i u narednim mesecima prve jedinice će stići. Kao i kod bratksog Jeepa Avengera, forsiranje električne verzije ne daje plodove, pa da bi se opravdale uložene parice, moraju da puste i verzije s termičkim motorima. Svakako, pisali smo u više navrata zadnjih dana i nedelja da proizvođači preispituju svoje ishitrene odluke da prebrzo odbace termiku.

Fiat je strukturirao asortiman 600 Hybrida u osnovni (koji se naziva i 600) i završni nivo La Prima.

Što se tiče mehanike tiče, nema opcija. Ispod haube nalazi se 1,2-litarski trocilindrični benzinski motor. Elektrifikovani blok sa 48-voltnom tehnologijom blagog hibrida (MHEV) razvija snagu od 100 KS. Snagu prenosi preko šestostepenog automatskog menjača e-DCS6 sa dvostrukom spojnicom i pogona na prednje točkove.

Može da ubrza od 0 do 100 km/h za 11 sekundi i, zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji, može da se vozi u potpuno električnom režimu u određenim situacijama i u određenom vremenskom periodu. Mali električni motor od 21 kW (29 KS) je integrisan u automatski menjač.

Za kraj, cena za osnovnu verziju u većoj pirinejskoj zemlji je 24.450, a za La Prima 29.450 evra.

AutoRepublika

(3132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mislio sam da će da odvale veće cene.
U nekom PR saopštenju pročitah da ovaj blagi hibrid u urbanim uglovima navodno može do 50% vremena da provede u EV modu. Ne sećam se da su baš Pekijeve impresije bile takve sa ovim novim sklopom. Doduše, on je testirao verziju od 136 ks i u nekom drugom modelu.

Branko

Može; ako 50% vremena stoji na semaforu! 😂😂😂

MRN

Baš to mi je bilo palo na pamet još dok sam pisao onaj komentar, al’ rekoh, hajde da neko ne pomisli da sam zlonameran 😊

Peki

Pa u Parizu se i vise od 50% vremena provede ispred semafora i u guzvama, za 9-10 kilometara treba mi u principu izmedu 1h i 1h30, u zavisnosti od doba dana!

Matija

FIAT 600 – nije lose ali bi moglo i bolje! Cena takodje. Dizajn prednjeg dela trebalo bi da se malo udalji od vec davno poznatog 500. Trebalo bi pronaci novu formu farova koja bi vise podsecala na stari 600, tj. naseg dragog Ficu. Pozadi bi C nosac mogao da bude upadljiviji – principijelno je C nosac veoma vazan za definiciju karaktera vozila! Danasnji dizajneri ne znaju za ovo pravilo pa ga svi prave uniformno tankog i bezlicnog. Koliko je C nosac bitan isprobajte na sledecem primeru – Golf!!! Na sta bi licio kada bi pozadi utrpali jos jedan prozorcic? Dole… Pročitaj više »