1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan postepeno obustavlja ponudu dizela u Evropi
Nissan postepeno obustavlja ponudu dizela u Evropi
1

Nissan postepeno obustavlja ponudu dizela u Evropi

171
1
Podelite sa prijateljima:

Nissan će postepeno prestati da nudi evropskim kupcima automobile koji koriste dizel tehnologiju, kao odgovor na opadajuću zainteresovanost vozača, a sve zbog straha od eventualnih novih nameta koje neke zemlje najavljuju, kao i zbog potencijalnih zabrana u gradovima pojedinih država.

Portparol kompanije Nissan kaže da će se postepeno ukidanje ponude dizel automobila ove marke zaista dogoditi.

Japanska kompanija će nastaviti da u svojoj gami poseduje dizel vozila, ali samo na kratak rok. Dugoročno gledano, Nissan će se fokusirati na elektrifikovana vozila.

„Zapažamo progresivno opadanje tražnje za dizelom, baš kao i drugi proizvođači automobila i ostala tela koja prate automobilsku industriju. Ipak, smatramo da raskid sa dizelom neće biti nagao, niti će se desiti tako brzo,“ rekla je gospođa koja obavlja funkciju portparola kompanije Nissan. „U ovom trenutku, mnogim kupcima će dizel ostati zanimljiv, a mi ćemo nastaviti da ga nudimo.“

„U Evropi, gde je plasman naših dizel vozila skoncentrisan, naši napori ka elektrifikaciji game, omogućiće nam da postepeno istisnemo dizel tehnologiju iz putničkih vozila, sa promocijom svakog novog modela,“ rekla je ona.

Izvor blizak Reuters je prethodnog meseca preneo informaciju da kompanija Nissan redukuje broj angažovanih radnika u pogonima u Sanderlendu, za više stotina duša. Inače, to je najveća fabrika automobila u Velikoj Britaniji. Otpuštanja su posledica pada tražnje za dizel agregatima na Starom kontinentu.

Podaci koji su nedavno obelodanjeni ukazuju na oštar pad “dizel tražnje” u Velikoj Britaniji, koja je po značaju, najveće evropsko tržište, iza nemačkog. Situacija sa tražnjom vozila pogonjenih naftom, nije različita ni u Nemačkoj.

Celokupna automobilska industrija je izložena veoma turbulentnom periodu, nakon svih nemilih događaja vezanih za dizel tehnologiju, iniciranih, million puta pomenutim “hemijskim napadom veka”, koji je izvela Volkswagen grupa, a za koji se saznalo u jesen 2015. godine.

 

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

VW ce zaista ostaviti neizbrisiv trag u istoriji autoindustrije. Njihov doprinos je neosporan…