1. Home
  2. Vesti
  3. David i Golijat: UAZ protiv Humvee (Video)
David i Golijat: UAZ protiv Humvee (Video)
1

David i Golijat: UAZ protiv Humvee (Video)

1.21K
1
Podelite sa prijateljima:

Iako možda deluju sasvim drugačije na prvi pogled, UAZ 469 i Humvee dele mnogo pozitivnih karakteristika. Oba su nastala tokom u jeku Hladnog rata da zamene legende iz Drugog svetskog rata kao što su GAZ 69 i Willys Jeep i igrali veliku ulogu u kopnenim snagama svojih vojski. Sa druge strane, razlika u dimenzijama je očigledna, a posebna politika između dva protivnika se može primetiti ispod haube. Sa jedne strane, 2,5-litarski benzinac sa 75 konjskih snaga koji je u stanju da ga koristi nisko-oktansko gorivo,, a sa druge 6,5-litarski dizel sa ne baš efikasnih 190 konjskih snaga.

Momci sa YouTube kanala „WarGonzo“ su stavili dva neprijatelja na usporedni test. U današnja vremena je moguće kupiti nekadašnje vojne proizvode pa je vreme da se testiraju teorije u realnosti. Jedna od tih teorija je ona da je UAZ 469 razvijen da se kreće šinama, a jednako veliko pitanje je i ono kako bi se glomazni Amerikanac ponašao u sličnim uslovima. Ekstremni vremenski uslovi mogu da iznenade, ali svaki pravi vojnik će se uvek vratiti po ranjenog kolegu.

U svakom slučaju, detalje i rezultate testa možete da pogledate u video klipu.

(1206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ruski kolosijek je širi nego evropski, kao klinac išao vozom iz Mađarske do SSSR-a – dignu komplet kompoziciju i mijenjaju točkove. 😄