1. Home
  2. Vesti
  3. Počela prodaja snažne limuzine Lynk & Co 07
Počela prodaja snažne limuzine Lynk & Co 07
2

Počela prodaja snažne limuzine Lynk & Co 07

114
2
Podelite sa prijateljima:

Lynk & Co 07 se pojavio na sertifikacionim fotografijama još zimus, sama marka je otkrila novi model u martu, a javnu premijeru imao je u aprilu na Salonu automobila u Pekingu.

Dakle, sada je počela prodaja u Kini. Podsetimo, marka Lynk & Co je zajednički projekat Geelyja i Volvoa (švedska kompanija je pak u vlasništvu Kineza). „Sedmica“, uprkos indeksu, već je postala osmi model i tek druga limuzina.

Lynk & Co 07 je zasnovan na modernizovanoj platformi CMA (Compact Modular Architecture) sa sufiksom Evo. Dužina novog modela je 4.827 mm, širina 1.900 mm, visina 1.480 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.843 mm.

Odnosno, po dimenzijama, „sedmica“ je blizu restilizovane limuzine Kije K5. Model Lynk & Co 03 je kompaktniji: dužina mu je 4.684 mm, rastojanje između osovina iznosi 2.730 mm. A na radost Saleta Dragovića, „07“ ima deklarisani razmak od tla od samo 138 mm (bez opterećenja). Zapremina prtljažnika jeste 450 litara.

Spoljašnjost je dizajnirana u aktuelnom „Lynk & Co“ korporativnom stilu, koji je postavljen konceptom Next Day, predstavljenim 2022. godine. Ovaj stil je već testiran na najnovijem krosoveru Lynk & Co 08 i modernizovanom SUV-u Lynk & Co 06. Limuzina je dobila vrata bez okvira sa ručkama na uvlačenje. Standardni model ima felne od 18 inča, a one od 19 inča su dostupne kao opcija.

Kabina ima odvojene ekrane za instrument tablu i multimedijalni sistem, a centralni tablet može da se rotira za 15 stepeni prema suvozaču. Četvorovratni sedan takođe dobija spljošten volan i dvospratni tunel sa dva bežična punjača za pametne telefone. Umesto uobičajenog selektora stepena prenosa, tu je ručica na stubu volana.

Lynk & Co 07 je debitovao kao plug-in hibrid sa pogonom na prednje točkove. Sistem uključuje 1,5-litarski benzinski turbo-četvorocilindraš (163 KS) i elektromotor od 218 konjskih snaga. Ukupna snaga jeste 381 KS a obrtni moment 615 Nm.

Limuzina je opremljena baterijom kapaciteta 18,99 kWh. Samo na električnu energiju, moći će da pređe 126 km po lokalnom CLTC-u. Navodi se da će Lynk & Co 07 do „stotke“ stizati za 6,5 sekundi, a maksimalna brzina je 190 km/h.

Model se nudi u tri verzije…

Bazni uključuje LED optiku, panoramski krovni otvor, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom (plus podešavanja memorije), automatsku  klimu, identična dva ekrana (instrument tabla je veličine 10,2 inča, centralni ekran osetljiv na dodir dijagonale 15,4 inča), kamere 360 stepeni, prilagodljivi tempomat, sisteme za automatsko kočenje, praćenje mrtvog ugla i zadržavanje trake.

Počevši od drugog završnog nivoa, pojavljuju se presvlake od napa kože, masažer za prednja sedišta (pored toga, zvučnici su ugrađeni u naslone za glavu) i unutrašnje ogledalo bez okvira sa funkcijom automatskog zatamnjivanja.

Najviši paket dodatno ima hedap displej sa proširenom realnošću, zadnja sedišta sa grejanjem, ventilacijom i masažerom, kao i grejani volan. Opcije uključuju odvojene ekrane za putnike pozadi i prošireni opseg asistenata.

Cena Lynk & Coa 07 kreće se od 169.800 do 189.800 juana, što je približno 21- 24 hiljade evra po trenutnom kursu. Nakon što „sedmica” ovlada domaćim tržištem, najverovatnije će ići u izvoz.

AutoRepublika

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovakav auto za 24 hiljade evra??? Kao da citam bajke! Auto izgleda veoma dobro i luksuzno ali nema niceg preteranog. Dizajnu bih prigovorio onu konfiguraciju povrsina sa ostrim ivicama u donjem delu vrata – nije u skladu sa kompletnim dizajnom koji se zasniva na glatkim zaobljenim povrsinama. Prednji pult – ispred vozaca je „smartfon“ a u sredini je „tablet“. Da li je ovo pokusaj da se mladima docara njihova kucna atmosfera? Nalazim da je ovo pogresno – auto je masina za voznju i tako treba da izgleda: okrugli instrumenti makar virtuelni i tablet integriran u pult! Ono sto strci iznad… Pročitaj više »

BB

Meni se jako sviđa koncept pogona… U „nirbalne“ dane možtš stalno na struju da ga ganjaš, a uvijek ostaje „mogućnost brzog punjenja“… A ako se cijena uzme u obzir, ocaj auto u nema mana 😀