1. Home
  2. Prezentacije
  3. Buick Electra E5 debituje u Kini
Buick Electra E5 debituje u Kini
1

Buick Electra E5 debituje u Kini

125
1
Podelite sa prijateljima:

Buick je u potpunosti ušao u polje električnih automobila, izbacivši prvi model nove generacije modela. Novi Buick Electra E5 „ulovljen“ je pre nekoliko nedelja kamufliran u blizini tehničkog centra američke firme s one strane Atlantika, gde je i vršen njegov razvoj.

Novi Buick Electra E5 je prvi u novom asortimanu globalno proizvedenih električnih automobila, pa iako je predstavljen u Kini, takođe će debitovati u SAD 2024. godine.

Ovo je važan novitet za Buick koji se ističe modernim i veoma atraktivnim dizajnom, pri čemu je iskorišćen za debi nove filozofije „Pure Design“ koja je po prvi put prikazana na konceptu Buick Electra-X. Ima veoma čist stil, u kojem dominiraju fini farovi podeljeni u dva nivoa, i sa velikom trapezoidnom rešetkom koja zauzima ceo centralni deo.

Pozadi, veoma tanki svetlosni nizovi se protežu preko vrata prtljažnika u svetlosnoj grafici u obliku krila. Treće stop svetlo je integrisano u zadnji spojler, koje se takođe ističe veoma poznatom siluetom, sa udubljenim kvakama na vratima. Priključak za punjenje baterije nalazi se na levom prednjem blatobranu.

Moderan i upečatljiv dizajn veoma izbalansiranih proporcija, sa kratkim prepustima, prednji kraj je veoma oštar, i više nego izdašnih dimenzija tipičnih za segment (DxŠxV: 4.892×1.905×1.681 mm, nešto je veći od Chevroleta Equinox Electric, jednog od njegovih velikih konkurenata i, upravo, sa kojim deli isto međuosovinsko rastojanje koje iznosi 2.954 mm, što potvrđuje da oba modela takođe dele mehaničku osnovu.

Za sada je dizajn enterijera tajna, iako se zna da će imati virtuelnu kontrolnu tablu, praktično pretvorenu u džinovski ekran. Buick je takođe potvrdio da će biti predstavljen u narednim nedeljama, zajedno sa tehnologijama i opremom koju će ponuditi. Međutim, poznato je da će ponuditi napredne asistente za bezbednost u vožnji „Super Cruise“.

Novi Buick Electra E5 deli platformu „GM BEV3“ sa jednako novim Equinoxom EV, potpuno ravnom platformom u stilu skejtborda u kojoj se nalazi baterija između osovina. Ova sofisticirana arhitektura će imati pogonski sistem sa jednim električnim motorom postavljenim na prednju osovinu i koji će razvijati maksimalnu snagu od 245 konjskih snaga.

S obzirom na premijum prirodu Buicka, ovaj model će dodati ternarnu litijumsku bateriju, sa visokom maksimalnom autonomijom koja će biti otkrivena u narednim nedeljama.

AutoRepublika

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sasvim solidno i korektno dizajniran auto, forma koju ce mnogi kupci brzo prihvatiti. Predvidjam mu trzisni uspeh – osim ako Kinezi u dizajnu automobila jos uvek traze sveoje pagode! 🙂