1. Home
  2. Vesti
  3. Šta može da nam kaže test vožnja prototipa VW ID.3? (VIDEO)
Šta može da nam kaže test vožnja prototipa VW ID.3? (VIDEO)
2

Šta može da nam kaže test vožnja prototipa VW ID.3? (VIDEO)

301
2
Podelite sa prijateljima:

Uprkos uspehu Tesle i novim električnim modelima koji niču kao pečurke posle kiše, realnost je da oni još uvek ne mogu da zamene automobile s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Jednostavno, neko mora da ih učini profitabilnim, a čini se da je tome najbliži trenutno Volkswagen. Kompanija je u međuvremenu konstruisala modularnu MEB platformu, koja bi mogla da čini osnovu za desetak modela, počev s ID.3.

Prva test vožnja pretproizvodnog prototipa, koju je objavio Autocar, približava nam realno stanje stvari, ali s 20.000 porudžbina, za ID.3 su kupci dvadeset puta manje zainteresovani u odnosu na Golf, i to je činjenica.

Ni Tesli još uvek ne polazi za rukom da proda milion automobila ili ih proizvede, u zavisnosti kako posmatrate stvari. Analitičari kažu da je to „magična cifra“, prekretnica.  Međutim, što se ID.3 tiče, tu je VW primenio mudru strategiju.

Naime, pored baterije i elektromotora, ostatak automobila je mahom napravljen od konvencionalnih komponenti. Na ID konceptima smo mogli da opazimo komponente koje će biti instalirane na Golf i druge modele u bliskoj budućnosti. Reč je o stvarima kao što su info-zabavni sistem, klima uređaj i slično. Naravno, to ne znači da je ID.3 nemaštovit.

Primera radi, ostavljen je prostor na gornjem delu armaturne table za budući sistem proširene realnosti. Iz razloga što je elektromotor smešten pozadi, prednji točkovi se mogu zakrenuti pod većim uglom, što više nego dobro dođe u gradskoj vožnji. Međutim, s masom od 1,6 tona, od čega je većina u sredini vozila, ovaj električni automobil s 204 ks se ipak ne vozi tako dobro kao BMW serije 1, bar tako kaže ekipa iz Autocara.

Ono oko čega se stvara znak pitanja je prtljažnik. Golf, Octavia, Leon, svi ovi modeli delimično svoju popularnost duguju izdašnim „gepecima“. Međutim, čini se da MEB arhitektura nije idealna po tom pitanju, a kao što znamo, nema karavana u planu.

AutoRepublika

Izvor: Autocar

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

Čitao sam da u Tesli postoji problem sedenja pozadi,da je pod visok zbog baterija u njemu? Kod VW?

Ercegovac

Иначе сви БМВ аутомобили серије 1-3-5су издашни по питању гепека…

Волим ваш семи пермеабилни превод.